Eğirdir'de Polis Haftası Kutlanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Polis Haftası Kutlanıyor
Haberin Tarihi: 6.4.2016 14:06:00 - Okunma Sayısı:1408 defa okundu.

İlçe Emniyet Müdürü Yasin ORAKOĞLU ve Personeli Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı makamında ziyaret etti.

Eğirdir'de Polis Haftası Kutlanıyor

1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845 den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.        

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun  171. Yıldönümü  nedeniyle İlçemizde yürütülen Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde  İlçe Emniyet Müdürü Yasin ORAKOĞLU  ve Personeli Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ı makamında ziyaret etti.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarette Kaymakam Abdullah AKDAŞ “gerek ülkemizin ve gerekse ilçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm teşkilat mensuplarımızın Polis Haftası’nı kutluyorum” dedi.

               Akdaş şunları söyledi: Emniyet teşkilatımız, çalışmalarında mesai saati kavramı tanımaksızın, Bayram tatil demeden kamu düzenini sağlamak için var gücüyle çalışan yüksek eğitimli personeli ve başarılarla dolu mazisiyle ülkemizin köklü kurumlarından biridir.

Halkımızın huzur ve güvenliğini, yasalar çerçevesinde, insan hak ve özgürlüklerine azami derecede riayet ederek korumakla yükümlü olan polis teşkilatımızın değerli mensupları, görevlerinin gerektirdiği sorumluluk ve fedakârlıkla huzur ve güvenliğimizin teminatı olmayı sürdürmektedirler.

Güvenlik hizmetlerinin etkin, hızlı ve başarılı bir biçimde, insan hakları ve demokrasi kültürüne uygun biçimde yürütülebilmesi, her şeyden önce halkın desteğini ve güvenini temin etmekle mümkündür. Bu gün en gelişmiş teknolojiyi kullanarak, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde sunulan asayiş ve emniyet hizmetlerinde polisimizin elde ettiği başarılar tüm dünyada örnek olarak gösterilmektedir. Polisimiz gerektiğinde görevi uğruna hayatını seve seve vermekten bile çekinmemektedir.

Bu vesileyle; gerek ülkemizin ve gerekse ilçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm teşkilat mensuplarımızın Polis Haftası’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Ayrıca görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla anıyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap