Kutlu Doğum Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kutlu Doğum Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Haberin Tarihi: 9.4.2016 16:49:00 - Okunma Sayısı:1552 defa okundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunun 1445. yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum Programı 8 Nisan 2016 Cuma günü Kervansaray Düğün Salonunda saat 20:00'de başladı.

Kutlu Doğum Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

 

            Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirledi.

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1445. yıldönümü münasebetiyle Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı Kutlu Doğum Programı 8 Nisan 2016 Cuma günü Kervansaray Düğün Salonunda saat 20:00’de başladı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği programda; Canlı İlahi konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinin ardından Barla Ak Ahmet Ağa Cami İmam hatibi Fatih Ayaz  Kur’an-ı Kerim okudu.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir İlçe Müftüsü Sacit EKERİM yaptı.

            Müftü Ekerim, “Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) hatırasını canlı tutmak, gönüllerimizi bir kere daha O’nun aşkıyla bahara durdurmak adına tertip ettiğimiz konferansımıza hoşgeldiniz. Bugün salonu erkenden dolduran hanımefendilere, annelerimize ve beyefendilere çok teşekkür ediyorum. Bugün baktığımda Eğirdir’de düzenlenen konferanslarda birinciliği hep hanımefendiler alırdı, annelerimiz alırdı, hamd olsun bugün beyefendiler de maçı eşitlemişler. Sağ olun var olun.

            Çok değerli halkımız; Birliğin olduğu yerde muhabbet vardır. Gülün güzelliği yapraklarının birliğindendir. Ayın güzelliği ışığının birliğindendir. Yüreğinde birlik olan insanlar, güzel insanlardır. Çünkü onlar Kur’anın emri ile hayırda yardımlaşırlar. İsim unvanında değil, günah ve düşmanlıkta değil. Şu topraklarda, birliğin yaşandığı ortamda eğer II. Kılıçarslan’ın emrinde İslam askerleri, Şeridundan gelen kürt birlikleri Şami Şerif’ten gelen arap birlikleri, Anadolu’nun dört bir tarafından gelen İslam askerleri, Selçuklu bayrağı altında, İslam bayrağı altında toplanmasalardı, bu topraklar İslam yurdu olmayacaktı. Evet 1176 tarihinde Anadolu’ya İslam mührü bu topraklarda vuruldu. Birliğin bereketiyle, birliğin rahmetiyle. İçerisinde bulunduğumuz şu günlerde birliğe, beraberliğe, birliğin beraberliğine vahdet mührüne, muhabbetine her şeyden daha fazla, havadan daha fazla, sudan daha fazla yeniden muhtacız. Rabbim bu güzellikleri bizlere bahş eylesin, lutfeylesin” dedi.

            Müftü Sacit Ekerim, sözlerini, “28 Nisan 2016 Perşembe günü İstanbul Baş vaizi Mustafa Akgül, Ailenin kutsiyetini anlatmak için Eğirdir’e gelecek” hatırlatmasıyla tamamladı.

            Müftü Sacit Ekerim’in konuşmalarının ardından, Diyanet İşl. Baş. Yaygın Din Eğt. Daire Başkanı Bünyamin ALBAYRAK “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu bir konferans verdi.

            Program, Kutlu Doğum Lokumu ve Gül Dağıtımı ile sona erdi.

            2016 yılı Kutlu Doğum Haftası Eğirdir’de hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap