Eğirdir AİHL'nin Hazırlamış Olduğu "Kutlu Doğum"Programı İlgiyle İzlendi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir AİHL'nin Hazırlamış Olduğu "Kutlu Doğum"Programı İlgiyle İzlendi...
Haberin Tarihi: 11.4.2016 14:10:00 - Okunma Sayısı:1626 defa okundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)'in doğumunun 1445. yıldönümü dolayısıyla Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan "Kutlu Doğum" programı büyük bir ilgiyle izlendi.

Eğirdir AİHL’nin Hazırlamış Olduğu

“Kutlu Doğum” Programı İlgiyle İzlendi…

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’in doğumunun 1445. yıldönümü dolayısıyla Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Kutlu Doğum” programı  büyük bir ilgiyle izlendi.

            11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

            Eğirdir İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan Kutlu Doğum programında okul öğrencilerinden Yusuf Talha Sarıkaya muhteşem sesiyle Kur’an-ı Kerim tilavetini okudu.

Öğrenciler tarafından protokol üyelerine gül takdimi yapıldı.
 

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Ceylan yaptı.

“Ruhum sana  aşık, sana hayrandır  EFENDİM,

Bir ben değil , alem sana kurbandır  EFENDİM,

Mahşerde nebiler  bile senden medet ister,

Rahmet diyen alemlere  Rahman’dır  EFENDİM,

Ta arşa çıkar her gece aşıkların ahı,

Medheyleyen ahlakını Kur’andır EFENDİM,” sözleriyle konuşmasına başlayan Ceylan, şunları söyledi:

            “Bugün bir kere daha ALEMLERİN EFENDİİSİ‘nin KUTLU DOĞUMUNU anmak ve anlamak için bir aradayız. O’nu anmaktan öte anlamaya ve yaşamaya her zamankinden  fazla ihtiyacımız var.

Bu yıl  Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen  ‘Hz. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET’ teması ile insanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için ‘GELİN BİRLİK OLALIM‘ çağrısı etrafında  Kutlu Doğumu‘nu idrak edeceğiz.

            Sevgili Peygamberimiz Hz. MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.)’nın  getirdiği  tevhid dininin ve rahmet yüklü evrensel mesajların başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların vahdetine, birliğine , dirliğine  ve  huzuruna vesile olmasını  YÜCE RABBİM’den niyaz ediyorum.

            Sevgili Peygamberimiz’e inanmak ve  O’nu sevmek imanın temel şartlarından birisidir. Yüce  Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in  ifadesine göre ;

            O, en üstün ahlak sahibidir .

            Etrafına ışık saçan bir Kandildir.

            Kendisine tabi olanları daima  en doğruya götürür.

            Bütün insanlık için, rahmet olarak gönderilmiştir.

            Allah’a ve  ahiret gününe inananlar için en mükemmel bir örnektir.

            Efendimizin, ahlakı Kur’an ahlakı idi. Adeta yaşayan bir Kuran’dı, Kur’an’ı anlamak isteyenler, O’nun hayatına, O’nu anlamak isteyenler de, Kuran’a bakmalıdırlar.

            Bu yüzden gerçek bir mü’min kendisine örnek edineceği bu ideal insanı Yüce ALLAH’tan sonra  kendi canından, malından, her şeyden, herkesten daha çok sever ve O’nu  kendisine rehber edinir.

            Kardeşlik, dostluk, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma ile birlikte yaşama, paylaşma ve ortak değerlere sahip olma temennisiyle bu güzel günlerin feyiz ve bereketinden istifade ederken, Hz. PEYGAMBER (S.A.V.) hayatımızın neresinde  öz eleştirisini ve  muhasebesini yapmalıyız.

            KUTLU DOĞUM‘un, KUTLU DOĞUM HAFTASI’nın bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında, kardeşlik bağlarının güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına  vesile olmasını YÜCE  ALLAH’tan niyaz ederim.

            Her geçen gün artan yalnızlığımızı ortadan kaldırmak, düşünce dünyamızı; sevgi-kardeşlik, muhabbet ve hoşgörü iklimine  çevirmek, nefretin, şiddetin ve zulmün  ateşini  söndürmek için, Peygamberimizin; ‘BENİ GÖRMEDEN SEVEN KARDEŞLERİME SELAM OLSUN’ dediği kardeşlerinden olabilmek ümidiyle KUTLU DOĞUM’un 1445. Yıldönümünde en sevgiliyi anmaktan öte anlayabilmeyi ve ahlakıyla  ahlaklanabilmeyi, O’nun sünnetiyle yaşayabilmeyi diliyorum. 

      Kutlu Doğum Haftamızı tebrik eder; Programa emeği geçen herkese, katılımlarınızdan dolayı hepinize  şükranlarımı sunarım. Ayrıca yoğunluğuna rağmen bizi kırmayıp programımıza teşrif eden Değerli Hocama teşekkürlerimi arzederim.”

            Okul Müdürü Ceylan’ın konuşmalarının ardından İlknur Yıldırım “40 yaşındasın” isimli şiiri duygu yüklü sesiyle seslendirdi. Yıldırım’ın şiir akışı izleyenlerden büyük bir beğeni ve alkış aldı.

            Daha sonra okul erkek koro öğrencileri birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler.
 

            Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ilçemize davet edilen  Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Dekanı Prof. Dr. Habil Şentürk “Hz. Muhammed’i Tanımak ve İslamı Anlamak” konulu konferansını gerçekleştirdi.

            Prof. Dr. Habil Şentürk konuşmalarında: “Bugün burada bu programda olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Peygamber aşkı, peygamber güzelliği, peygamber sevgisi herkesi bugün buraya toplamış.

            Peygamberimizi tanımak için Kur’an-ı Kerim’i okumak, Peygamber efendimizin hadislerini iyi bilmek gerekir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bizim hayatımızda önemli bir rol model olmalı. İslam, bizim hayatımıza yön veren, şekil veren ve kılavuzluk eden olmalı. İslam, bizi biz yapan, bizi insan yapan emirler ve yasaklar bütünüdür. Allah, İslam’ı bize eziyet olsun diye göndermedi. İslam, bize hayat kılavuzu olsun diye gönderdi. Allah, bize öyle bir din göndermiş ki hayatımızın bütününü tamamlıyor.

            …Bizler Müslümanız ama, Müslümanlığımızı ne kadar biliyoruz. Peygamberimiz var ama, ne kadar tanıyoruz. O yüzden İslam’ı ve peygamberimizi tanımak için Kur’an-ı Kerim’i mealiyle okuyup anlamalıyız. Müslümanlık, kendine güven, başkasına güven ve başkalarının da size güven istiyor demektir.

            Allah, merhametlidir, kullarını affeder. Ama bizler de Allah’a kulluk edebiliyor muyuz? Vazifelerimizi yerine getirebiliyor muyuz? Allah’a kul olabilirsek, O’nun riayetlerini yerine getirebilirsek işte o zaman cennete gireceğiz.  İnşallah hepimiz, Allah’a kulluk edenlerden, layık olanlardan ve cennete gidenlerden oluruz” dedi.

            Konuşmalarının sonunda terör olaylarına da değinen Prof. Dr. Habil Şentürk: “Terör olayları had safhada. Her gün şehit haberleri duyuyoruz. Bu olaylar maalesef insanların İslam dinini bilmemelerinden kaynaklanıyor. Allah bu memleketi, insanlığı terör belalarından korusun. İslamca yaşamak nasip etsin…” diyerek sözlerini tamamladı.

            Program, Okul öğrencilerinden Bahar Kara’nın “Mekke” isimli şiiri okumasının ardından okul kız korosunun ilahi konseri ile sona erdi.
 

            Programın sonunda Prof. Dr. Habil Şentürk’e okul tarafından hazırlanan çiçek buketi ve çeşitli hediyeler, Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından takdim edildi.

            Eğirdir AİHL’ni emeklerinden dolayı kutluyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap