Genç Çiftçiler Bilgilendirildi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Genç Çiftçiler Bilgilendirildi?
Haberin Tarihi: 13.4.2016 17:58:00 - Okunma Sayısı:3895 defa okundu.

Eğirdir’de "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Genç Çiftçiler Bilgilendirildi…

 

Eğirdir’de "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi"

bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimlerinde, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 18 - 40 yaş arası genç çiftçilerin projelerine 30.000 liraya kadar hibe desteği verilecek.

            13 Nisan 2016 Çarşamba günü başlayan proje başvurusu, 13 Mayıs 2016 Cuma günü sona erecek.         

            Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi projesi tanıtım toplantısı Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğünün organizasyonlarıyla bugün saat 10.30’da Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) toplantı salonunda düzenlendi.

            Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Şube Müdürü Ayhan Yaman, Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, Eğirdir SAREM Müdürü Şakir Çınar ile Eğirdir köy ve kasabalarından çiftçiler katıldı.

            Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut projenin önemini vurgulayarak, “…Çok güzel bir proje, mutlaka bu projeye başvurularınızı yapın. Bu fırsat belki de bir daha gelmez” dedi.

            Daha sonra Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hasan Demirekin, proje hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi.

            Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında konuşma yapan İl Müdürü Cenk Şölen ise : “Bu toplantının çok hayırlı olacağını temenni ediyorum. Biz dünden itibaren tanıtım çalışmalarımıza başladık. Talep çok fazla. Konu çok önemli. Tarımsal faaliyetlerimiz açısından, Ispartamız açısından çok önemli. Isparta’ya yeni bir dönem geliyor. Özellikle 18-41 yaş arasında çiftçilerimiz mutlaka başvurularını yapsınlar. Bakanlığımız internet üzerinden (gencciftci.tarim.gov.tr.) site hazırladı. Oraya girdiğinizde projeleri göreceksiniz. Çok basit işlemlerden sonra müracaatlarınızı yapacaksınız.

            Bu proje ilimiz için o kadar çok önemli ki sanki Isparta için yapılmış bir proje. 7 Baş et besi danası, 4 baş düve Süt sığırı için, 40 baş koyun küçükbaşta. 5 dekar çilek, 5 dekar yarı bodur meyve, 10 dekar meyve,… bunlar çok güzel projeler. TKDK’dan mantar çıktı diye Eğirdir olarak hepimiz çok sevindik. Burada mantar çok daha kolay. 30 bin liraya herkes mantar tesisini kurar. Devlet, 30 bin lira hibe kredi veriyor ama bunun yanında, Ziraat Bankası (kefalet, ipotek) şartları yerine getirdiğinizde %0 faizle 50 bin TL. değerinde kredi veriyor. 80 bin liralık bir proje yapabilirsiniz.

            Yaşadığınız yerdeki genç çiftçileri mutlaka bilgilendirin. Müracaat süresi de gayet makul 1 ay var. Müracaat zor değil. İlçe Müdürlüğüne projelerinizi teslim edeceksiniz.

            Proje Isparta için biçilmiş bir kaftan. Isparta adını zaten sıklıkla gündeme getiriyor. Örneğin Gümüşgün, Deregümü  Köyünde seracılık çok güzel tuttu. Eğirdir de tarım arazisi bakımından çok fonksiyonlu bir yer. Eğirdir de Seracılık, Mantar, Çilek ve Küçükbaş projesi bakımından çok önemli. Hepinizin konuya hassasiyet göstermesini diliyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

            Tarım İl Müdürü Cenk Şölen’in konuşmalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Genç çiftçiler akıllarına takılan soruları Tarım İl Müdürü Cenk Şölen’e, Şube Müdürü Ayhan Yaman’a, Eğirdir İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut’ta ve Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan’a sorarak bilgi sahibi oldular.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap