Yalvaç'ta 12 Kadın Girişimciye 20 bin TL. Mikrokredi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yalvaç'ta 12 Kadın Girişimciye 20 bin TL. Mikrokredi
Haberin Tarihi: 15.4.2016 17:08:00 - Okunma Sayısı:1307 defa okundu.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından 2003 yılında uygulamaya konulan Mikrofinans Programı kapsamında kadın girişimcilere kredileri dağıtıldı.

Yalvaç’ta 12 Kadın Girişimciye 20 bin TL. Mikrokredi

 

            Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından 2003 yılında uygulamaya konulan Mikrofinans Programı kapsamında kadın girişimcilere kredileri dağıtıldı.

            TİSVA (Türkiye İsrafı Önleme Vakfı) Yalvaç Mikrokredi  Şubesi’ne  üye girişimci kadınlara verilecek kredilerin dağıtımı için Yalvaç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, TİSVA Başkanı 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, Mikrokredi  Şubesisorumlusu Ahmet Kayabağ, Yalvaç Kaymakamı Süheyl Üçer, Belediye Başkanı H.Hilmi Tütüncü, İl Genel Meclisi Başkanı Başkanı Ali Bolat, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

      

            Kredi dağıtım töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TİSVA Başkanı 22. Dönem Milletvekili Aziz Akgül, kalkınmanın yerelden başladığını ifade ederek, Yalvaç ilçesinde projenin iki yıldır başarı ile uygulanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Vali Vahdettin Özkan’ın 2003 yılında Diyarbakır’da görev yaptığı sırada başlatılan bu projeyi gittiği her ilde başarı ile uyguladığına dikkat çeken Akgül, “Sayın Valimizi ve burada bu imkanı sağlayan Yalvaç’ın evladı olan Ahmet Kayabağ’ı kutluyorum” dedi. Akgül ayrıca, halen uygulanan hibe kredilere de sınırlama getirilmesi, sadece yaşlı ve engelli oldukları için çalışamayacak durumda olanlara verilmesi gerektiğini ifade etti.

            Mikrokredi  Şubesi sorumlusu Ahmet Kayabağ da yaptığı konuşmada “Mikro kredi diğer kredilere benzemez. Biz al parayı git demiyoruz. Krediyi vermeden önce girişimcilik eğitimi, pazarlama tekniği gibi bir çok konuda insanları eğitip kendi ayakları üzerinde durmasını öğretiyoruz. Bunu yapmazsanız zaten başarılı olmanız düşünülemez. Bizim mikro kredide tek şartımız var o da çok çalışmaktır. Kadınlarımıza ben yapabilirim, ben başarabilirim özgüvenini kazandırmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 64 bin kadınımıza bu özgüveni kazandırdık. Yalvaç ilçemizde de iki yılda 43 kadın girişimcimiz bu işi başardı”dedi.

            Mikrokredinin sivil bir insiyatif olduğuna dikkat çeken Vali Vahdettin Özkan ise, “İnsan bir iş kuracağı zaman ya bankadan ya başka kuruluşlardan veya bir yakınından borç alarak iş kurabilir. Ancak mikro kredi böyle değildir. Diğerlerinde eğitim süreci yoktur. Parayı alırsınız ama kimse size eğitim vermez, pazarlamada yardımcı olmaz. Mikro kredi sivil bir insiyatif olması ile de ayrıcalıklıdır. Her yönü ile avantajlı bir uygulamadır. Ahmet bey burada doğmuş, büyümüş biri olarak memleketine bu imkanı sağlıyor. Ne mutlu bir olay ben kendisini kutluyorum. Mikro kredi bir anlamda sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktadır” dedi. Özkan, proje için tüm emeği geçenleri kutlarken, tüm sivil toplum kurulaşları ve muhtarların bu konunun yaygınlaşması için çalışmalarını istedi.

            Programın sonunda Yalvaç’taki 12 kadın girişimciye kredi çeklerini sembolize eden dövizler teslim edildi. Programda bin ile üçbin TL. arasında değişen miktarlarda yaklaşık 20 bin TL.’lik kredi dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap