23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR?DE TÖRENLERLE KUTLANACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR?DE TÖRENLERLE KUTLANACAK
Haberin Tarihi: 22.4.2016 10:51:00 - Okunma Sayısı:2092 defa okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yılı ilçemizde törenlerle kutlanacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE TÖRENLERLE KUTLANACAK

 

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yılı ilçemizde törenlerle kutlanacak.

            Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün başlıyor.                           Kutlamalar çerçevesinde 22 Nisan 2016 Cuma günü (bugün) ilçemiz okullarından seçilen öğrenciler sembolik olarak makamlara oturacaklar.

            Muazzez ve Yaşar Şapçı İlk-Ortaokulu öğrencileri Kaymakamlık makamına, İrfan Kaynak İlk-Ortaokulu öğrencileri Garnizon Komutanlığı Makamına, Bağlar İlk-Ortaokulu öğrencileri Belediye Başkanlığı Makamına, Atatürk İlk-Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet Savcılığı Makamına ve Eğirdir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamına oturacaklar.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarın saat 9.00’da Eğirdir Kale Meydanındaki çelenk sunma töreni ile başlayacak.               Daha sonra  kutlamalar için ilçe stadına geçilecek.

            Buradaki program ise saat 10.00’da başlayacak.

            Kutlama komitesinin platformdaki yerlerini almaları, Törene katılan okul ve ekiplerin seremonideki yerlerini alması ve tanıtımından sonra Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının Tören komutanı Nihat EKENER eşliğinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacaklar.

            Kutlama komitesinin yerini almasından sonra Muazzez Yaşar Şapçı Müzik Öğretmeni Nesrin KUŞDİLİ yönetiminde İstiklâl Marşımız söylenirken bir öğrenci tarafından Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın KARAKAYA yapacak.    

            Şiirler, Bağlar İlk-Ortaokulunun alan gösterisi, İrfan Kaynak Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlk-Ortaokulunun Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Eğirdir Belediyesi Tekvando Kulübü Gösterileri, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlk-Ortaokulunun alan gösterisi, Bağlar İlk-Ortaokulunun Halk Oyunları Ekibinin gösterisi’ni takiben ödül töreni gerçekleştirilecek.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra tören, final tablosu ile sona erecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap