ISPARTA HAVACILIK ÜSSÜ OLACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA HAVACILIK ÜSSÜ OLACAK
Haberin Tarihi: 22.4.2016 16:33:00 - Okunma Sayısı:1006 defa okundu.

Keçiborlu ilçesine çalışma ziyareti gerçekleştiren Vali Vahdettin Özkan, ilçede devam eden yatırımları yerinde inceleyerek yetkililerden de bilgi aldı.

ISPARTA HAVACILIK ÜSSÜ OLACAK

Keçiborlu ilçesine çalışma ziyareti gerçekleştiren Vali Vahdettin Özkan, ilçede devam eden yatırımları yerinde inceleyerek yetkililerden de bilgi aldı.

İlk olarak ilçe protokolü ile bir araya gelen Vali Özkan burada ilçe yöneticilerinden ilçenin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

Vali Özkan ardından BAKA tarafından yürütülen Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında başlayacak olan Uçak Bakım Teknisyeni Eğitim’lerinin verilebilmesi için Keçiborlu Belediyesi tarafından tahsis edilen binadaki çalışmaları inceledi.

Vali Özkan havacılık sektörünün Isparta’da kümelemeyi gerçekleştirmek istedikleri en önemli alan olduğunu belirterek 2016 yılı içinde önemli mesafelerin kat edildiğinin vurguladı.

ISPARTA HAVACILIK ÜSSÜ OLACAK

Vali Özkan “2016 yılında kümelemeyi gerçekleştirmek istediğimiz en önemli alan havacılık. 2023 vizyonu kapsamında havacılık sektörüyle ilgili alt yapının oluşturulması, insan kaynaklarının zenginleştirilmesi, üniversite sanayi işbirliğinin tesis edilmesi ile tüm kurumlar ve birimler arasında interaktif bir mekanizmanın kurulması bizim öncelikli hedeflerimizden. BAKA’nın yürütmüş olduğu bu projede Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu ve Mühendislik Mezunu olan gençlerimizi eğitime tabi tutularak havacılık sektöründe aranan nitelikli iş gücüne kazandırmış olacağız. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri olarak bu sevinci yerinde paylaşmak istedik” dedi.

HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU VE LİSESİ AÇILACAK

Vali Özkan ayrıca “ Üniversitemiz tarafından Havacılıkla ilgili Meslek Yüksek Okulu açılacak olması aynı zamanda Havacılık Meslek Lisesinin açılacak olması kümeleme faaliyetlerini çok daha nitelikli hale getirecektir. Havaalanımızla, Kara Havacılık Okulu ve Özel Havacılık Okulumuzla, özel sektör uçak ve helikopter bakım firmamız ve diğer havacılık ünitelerimizle birlikte ilimizi uluslararası alanda havacılık sektörüne hizmet verecek önemli bir lokasyon olarak görüyoruz” dedi.

Ardından ilçede TOKİ Tarafından inşaat çalışmaları devam eden 157 dairelik  inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Özkan ilgilerden bilgi aldı.

Buradan  Keçiborlu Belediyesi tarafından yapılarak ilçe halkının hizmetine sunulan pazar yeri ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Vali Özkan; ayrıca Keçiborlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulunarak okul bahçesinde öğrenciler ile bir araya gelip bir süre sohbet etti.

Ardından okul idarecilerinden okulla ilgili bilgiler alan Vali Özkan, pansiyonu bulunan okula halı saha yapılması konusunda ilçe Kaymakamı ve diğer ilgilerin ortak çalışma yapması konusunda talimat verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap