Kaymakam Abdullah Akdaş?ın 23 Nisan Mesajı;

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Abdullah Akdaş?ın 23 Nisan Mesajı;
Haberin Tarihi: 23.4.2016 09:36:00 - Okunma Sayısı:1324 defa okundu.

“Aldığımız bu mirası, bizden sonrakilere bırakmanın en büyük görev olduğunu düşünüyorum…”

Kaymakam Abdullah Akdaş’ın 23 Nisan Mesajı;

“Aldığımız bu mirası, bizden sonrakilere bırakmanın en büyük görev olduğunu düşünüyorum…”

 

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düşüncelerini muhabirimiz Emel Turan Kartal’la paylaşarak şunları ifade etti:

            “Biliyorsunuz ki ülkemizin etrafı maalesef ateş çemberi. Savaşlar var, yıkımlar var ama ülkemizde her ne kadar Güneydoğu’da mücadelemiz devam etse de, o bölgelerdeki durum yaşanmıyor.    

            Hemen yanı başımızdaki Suriye’yi biliyoruz, 3,5-4 milyon insan yerinden yurdundan oldu ve bir sürü insan öldü. Öbür tarafta Irak’ı biliyoruz. Bu vatanın bize nasıl bırakıldığı sorusunu bugünlerde çok sık sormamız gerekiyor. Bu vatan bize çok çetin mücadeleler sonucu, çok şehit vererek, çok kan dökerek bırakıldı ama, bu vatanı bize bırakanlar alalade bir düzende bırakmadılar. Milli egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu söyleyerek ve bunu kurumsallaştırarak bıraktılar. Dolayısıyla başı bozuk bir düzen, zenginlerin, güçlülerin, soyluların, asillerin yönettiği bir ülke değil, halkın yönettiği bir ülke bıraktılar.

            Son zamanlarda ülkemizin çevresinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen bu ülke dimdik ayaktaysa bırakılan miras yüzündendir. Atatürk’ün oluşturmuş olduğu bu devlet düzeni, bu yönetim tarzı yüzündendir. Bunu tekrar tekrar düşünmeliyiz ve bize bırakılan bu mirasın ne kadar önemli, bizim için ne kadar değerli olduğunu görmemiz gerekiyor. 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarihtir. TBMM’ni açan, açılmasına vesile olan başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, o dönemde mücadele eden tüm politikacılarımızı, askerlerimizi ve o aşamaya gelinceye kadar dönemdeki canlarını, kanlarını veren aziz şahitlerimizi, gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Bize bu ülkeyi bu şekliyle emanet etikleri için kendilerine ne kadar dua etsek azdır. Onlardan aldığımız bu mirası geliştirerek, bizden sonrakilere bırakmanın bizlerin en büyük görevi olduğunu düşünüyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın vatanımıza, milletimize, halkımıza hayırlar getirmesini temini ediyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap