Eğirdir?de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı?
Haberin Tarihi: 23.4.2016 17:40:00 - Okunma Sayısı:2065 defa okundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eğirdir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Eğirdir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı…

 

            Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eğirdir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumartesi günü saat 9.00’da Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunu müteakip devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.            

      

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının icrası için saat 10.00’da Eğirdir ilçe Stadyumuna geçildi. Buradaki program, bayrak ve flama gruplarının geçiş seremonisi ile başladı. Daha sonra Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Başkanı Kurmay Alb. Devran Çetinkaya ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya yaptı.

            Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya’nın konuşmalarının ardından Bağlar Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Bekir Korkmaz “Türk Çocuğu Diyor ki” isimli şiiri, Muazzez ve Yaşar Şapçı ilkokulu4’ncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Boztepe “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” isimli şiiri okudular.

“Milli Mücadele Ruhu” Kompozisyonu Büyük Beğeni Aldı…

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde alan gösterilerine geçildi. İlk önceye sahaya gelen Bağlar İlkokul ve Ortaokulu Öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Milli mücadelede halkın mücadelesi ve vatanın bölünmez bütünlüğü” isimli kompozisyon, izleyenlerden büyük bir beğeni ve alkış aldı.

            Daha sonra İrfan Kaynak Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterileri izlenildi.

Eğirdir’de Karadeniz Fırtınası…

            Muazzez ve Yaşar Şapçı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Karadeniz yöresi Halk Oyunları gösterisi de izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Tekmeler Havada Uçtu…

            Bayram kutlamalarında Eğirdir Belediye Spor Tekvando Kulübü öğrencileri de hazırlamış oldukları muhteşem gösterilerini sundular.                      Deneyimli tekvandocular, havada uçarak sunta kırdılar.

            Programda, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencilerinin alan gösterileri ve Bağlar İlk ve Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterileri izlenildi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokullar arası düzenlenen çeşitli yarışmalar sonucu dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Öğrencilerin ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları final gösterisi ile sona erdi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin ellerinde taşıdıkları dev bayraklar sahanın ortasına getirilmesi kompozisyonuyla sona erdi.

            “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler! Sizler, hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizi ne kadar önemli ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz...” diyerek çocuklarımıza bu bayramı hediye eden, devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle anıyoruz…

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap