CHP EĞİRDİR İLÇE TEŞKİLATI 23 NİSAN'I KUTLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP EĞİRDİR İLÇE TEŞKİLATI 23 NİSAN'I KUTLADI
Haberin Tarihi: 26.4.2016 09:30:00 - Okunma Sayısı:1546 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, önceki yıllara nazaran daha fazla bir katılım ve anlamlı bir programla kutladı.

CHP EĞİRDİR İLÇE TEŞKİLATI 23 NİSAN’I KUTLADI

 

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Önceki yıllara göre terör nedeniyle bu seneki kutlama programından resepsiyon da çıkarıldı. Bu durum, Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kabul edilemez bir karar olarak ilan edildi ve tüm yurtta CHP Teşkilatlarınca alternatif törenler yapılması kararlaştırıldı.

            İlçemizde yapılan törende de, daha önceden yapılan, devlet kurumlarının çelenk koyma adeti de kaldırılarak sadece Milli Eğitim Kurum çelengine müsaade edildi.

            Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, önceki yıllara nazaran daha fazla bir katılım ve anlamlı bir programla kutladı.

            Program; 23 Nisan Cumartesi günü saat 09.30 da Eğirdir Atatürk Meydanında, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün anıtına çelenk konulması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşımız coşku ile söylendi. Törende bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet KAŞ konuşmasında; ‘’Bugün, burada, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışını temsil eden ve ülkemizin ilk milli bayramı olarak tarihe geçen bu milli günümüzde mutlu olmak yerine üzüntü ve kızgınlık duyuyoruz. Neden? Çünkü bugün aynı zamanda hilafetin de kaldırıldığı gün adına da kutlanmaktaydı. Daha sonra meclisin açılış ve çocukların da sevineceği bir gün olarak kabul edilerek kutlanması kanunen kabul edilmiştir. İşte bugün olduğu gibi, Tüm milli değerlerimiz, başta milliyetçilik ve milli olan ne kadar değerimiz varsa bu zihniyet tarafından adeta silinmekte ve değersizleştirilmektedir. Tüm bu nedenlerle, Milli olan ne varsa kaldırılmaya çalışılmakta, Millet kavramı, Türkçülük kavramı yok edilerek ümmetçilik zihniyetinin altyapısı için zemin hazırlanmaktadır. Halkımız da ecdadının kanla, canla, irfanla kazanmış olduğu bu değerlere karşı, baskı ve yalanlarla korkutularak kayıtsız bırakılmaya çalışılmaktadır. Bunda da maalesef başarılı olmuşlardır. Ama biz korkmayacağız, yılmayacağız... Kanla, irfanla kurulmuş bu cumhuriyeti koruyacağız. Çünkü biz Mustafa Kemal’in ASKERLERİYİZ. Bu gün bir eğlence günü değildir. Kutlu doğum haftası gibi bir uydurma gün hiç değildir. Bugün EGEMENLİK ULUSUNDUR sözünün tarihe kazındığı gün olan 23 NİSAN 1920’nin yıldönümüdür’’ dedi.

            İlçemizdeki törene CHP Isparta İl Teşkilatı da destek vererek, CHP Isparta İl yönetimi, CHP Isparta İl Gençlik Kolları ve Isparta Halk-Lis. Teşkilatına mensup gençler de ayrı bir güç kattı. Törende CHP İlçe yönetim kurulu eski üyesi Cire’li İbrahim ÇEVİK Bey de kendi yazdığı çok anlamlı bir şiiriyle herkesi duygulandırdı. Tören kapsamında CHP İlçe Teşklatı daha sonra Eğirdir’imizde tüm parkları dolaşarak çocuklarımıza Türk Bayrağı ve ay-yıldızlı balon hediye ederek onları sevindirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap