TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DAĞCILIK ŞENLİĞİ ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ 20 YAŞINDA...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DAĞCILIK ŞENLİĞİ ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ 20 YAŞINDA...
Haberin Tarihi: 2.5.2016 09:20:00 - Okunma Sayısı:1592 defa okundu.

20. Yıl Şenlik Ateşi 28 Mayıs Günü Yakılacak

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DAĞCILIK ŞENLİĞİ ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ 20 YAŞINDA...

 

20. Yıl Şenlik Ateşi 28 Mayıs Günü Yakılacak

 

            1997 yılında ilk şenlik ateşinin yakılmasından bu yana 19 yılını başarılı organizasyonlar ile tarih sayfasına kaydettirmeyi başaran ETUDOSD’un 20. Yıl şenlik ateşi 28 Mayıs günü yakılacak.

            İlk şenlikten bugüne kadar başta Eğirdir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Isparta Valiliği ve  bünyesindeki kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile büyüyen şenlik, Türkiye’nin tüm illerinden katılımcıları bünyesinde toplamayı başardı.     

            Bu yıl 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Dedegöl Dağı Dağcılık Şenliği 20. Yaşında da 2 bin dağcıyı ağırlayacak.

            Türkiye’nin köklü doğa sporları derneklerinden olan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği(ETUDOSD)’nin 1997 yılından günümüze kadar her yıl düzenlediği Dedegöl Dağcılık Şenliği’ne geçen 19 yıl içerisinde 13 bin 555’i il dışından 1694’ü il içinden olmak üzere toplamda 15 bin 229 kişi katıldı.

Gençlik Haftasında

Gençler Düşünüldü,

Şenlik 28-29 Mayıs 2016 da

yapılacak.

            Katılımcı profilinin yoğunlukla üniversite öğrencisi ve yeni mezun olması sebebiyle her yıl 19-25 mayıs gençlik haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şenlikte gençlerin geleceği düşünülerek, daha önce 21-22 mayıs 2016 olarak tespit edilen şenlik tarihi dernek yönetimine  gelen 22 mayıs 2016 tarihinde tüm adayların girmesi zorunlu olan (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek olan gençlerimizin talepleri üzerine bir hafta ertelenerek 28-29 mayıs 2016 tarihine alınmış bulunmaktadır.

20. Yılda da En Büyük Destekçi

Eğirdir Belediyesi

            20.yıldada başta Eğirdir Belediyesi olmak üzere Isparta Valiliğimiz hamiliğinde  Eğirdir, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, Isparta İl Özel İdaresi, Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanlıkları, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün  desteklerinin olması beklenmektedir.

Şenlik Kayıtları

Dernek Web Sayfasından Yapılacak.

            Şenlikle ilgili alternatif tarihlerin internet üzerinden yayınlanması üzerine; ETUDOSD web sitesi yenilenerek http://www.etudosd.org.tr/ adresinden ulaşım sağlanabilmekte olup şenliğe katılacaklar  http://etudosd.org.tr/kamp-kayit sayfasından kayıtlarını  yapabilecekler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap