Yöresel tatlar sertifikalandırılıyor;

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yöresel tatlar sertifikalandırılıyor;
Haberin Tarihi: 18.5.2016 09:25:00 - Okunma Sayısı:1112 defa okundu.

İlk durak Isparta

Yöresel tatlar sertifikalandırılıyor;

 

İlk durak Isparta

 

            Yöresel ürünlere sertifika ve üretim izin belgesi alınması amacıyla çalışma başlattıklarını açıklayan Yöresel Ürünleri Koruma ve Tanıtma Derneği (YÖREDER) Başkanı Sedat Kolcuoğlu, dünyadaki genel trende uygun olarak Türkiye’de de yöresel gıda, el sanatları ve kültür ürünlerinin son yıllarda öne çıkmaya başladığını kaydetti.                        Kolcuoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle yöresel ürünlerin sertifikalandırılmasını sağlayacaklarını bildirdi.

            YÖREDER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, derneğin, kırsalda üretilen ürünlerin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması ve talep oluşturulması amacıyla kurulduğunu belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle yöresel ürünlerin sertifikalandırılmasını sağlayacaklarını kaydetti.  Başkan Kolcuoğlu, “Bunun için Türkiye genelinde etkinlikler yapacağız. İlk adımı Isparta’dan atacağız. Isparta yöresel ürünler konusunda zengin. Öncelikli olarak bu ürünleri tanıtmak amacıyla Isparta’da ilgili kuruluşların katılımıyla büyük bir etkinlik yapacağız” dedi.

            Isparta’da gerekli görüşmeleri yapıp nihai sonuca gideceklerini vurgulayan Sedat Kolcuoğlu, ürünlerin denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Kolcuoğlu, “Eline aldığı her ürünü alıp gelen, etkinliklerde satmaya çalışıyor. Hedefimiz bu ürünlerin izin belgelerini oluşturup kırsalda üreten işletme sahiplerini KOBİ sahibi yapmak. Isparta etkinliğini birkaç aya kadar yapacağız” dedi.

            YÖREDER hakkında…

            Dünyadaki genel trende uygun olarak ülkemizde de yöresel gıda, el sanatları ve kültür gibi ürünler son yıllarda öne çıkmaya başladı. Çeşitli etkinliklerle ciddi bir taraf bulması ve talep görmesi nedeniyle,  toplumda yöresel ürünlere olan talep arttı ve bu ürünlere olan ilgi yoğunlaştı. Gerçek yöresel ürünler üreticilerinin ve kayıtlı satıcıların haklarını korumak ve tüketicileri yanıltmadan güvenilir ürünlerle buluşturmak bir zorunluluk haline geldi. Bu nedenle bu konuları kamu adına gözeten ve geliştirilmesine yönelik çalışan bir sivil toplum kuruluşuna ihtiyaç duyularak,  YÖREDER kuruldu.  Derneğin merkezi Antalya olup, tüm İl ve İlçelere temsilcilikler verilerek tüm yurtta iletişim ve işbirliği ağı kurulması amaçlanıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap