KAYMAKAM AKDAŞ: ?MUHTARLARIMIZ, TOPLUMU BİLİNÇLENDİRECEK LİDER KİŞİLERDİR??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM AKDAŞ: ?MUHTARLARIMIZ, TOPLUMU BİLİNÇLENDİRECEK LİDER KİŞİLERDİR??
Haberin Tarihi: 24.5.2016 21:23:00 - Okunma Sayısı:2339 defa okundu.

Eğirdir’in Bağören Köyü Muhtarı Ramazan Sinap’ın, tüm köy muhtarlarına verdiği kaynaşma ve istişare yemeğine katılan Kaymakam Abdullah Akdaş, köy muhtarlarının toplumu bilinçlendirecek ve yönlendirecek lider kişiler olduğunu söyledi.

KAYMAKAM AKDAŞ: “MUHTARLARIMIZ, TOPLUMU BİLİNÇLENDİRECEK LİDER KİŞİLERDİR…”

              

               İlçemizdeki köy muhtarlarının her ay rutin olarak düzenlediği kaynaşma ve istişare yemeğini bu ay, Bağören Köyü Muhtarı Ramazan Sinap düzenledi.

               Köy muhtarlarımızın “Muhtarların Efe Dayısı” olarak nitelendirdiği Bağören Köyü Muhtarı Ramazan Sinap’ın bugün akşam düzenlediği yemeğe; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Sert ile Mustafa Baş, tüm daire müdürleri ve köy muhtarlarımız katıldı.

               Bağören Köyü Muhtarı Ramazan Sinap, köyün tüm  ihtiyaçlarını anında gideren Kaymakamımız Abdullah Akdaş ile yemeğe katılanlara teşekkür etti.

               Yemek sonrası katılımcılara hitaben konuşan Kaymakam Abdullah Akdaş, özetle şunları söyledi: “Maalesef bugün yine dört şehidimiz var. Ülkemizin bir bölümünde, Doğu ve Güneydoğu’da sıkıntılar var. Allah, orada görev yapan askerimizi, polisimizi, kamu görevlilerimizi, korucularımızı korusun, kolaylıklar versin.

Bugün önemli bir gün. Yeni hükümetimiz kuruldu, 2-3 gün sonra da güvenoyu alacak. Hükümetimizden öncelikle beklentimiz teröre acil çare bulunması… Temmuz’dan bu yana yaklaşık 500 vatan evladımızı kaybettik. Pek çok yaralı asker ve polisimiz var. Temennimiz biran önce teröre çare bulunması. Bizler hem dua edeceğiz, hem de çok çalışacağız. Bizler burada vatan toprağını daha verimli hale getirmek için uğraşacağız. İnsanlarımıza, toprağımıza hizmet edeceğiz. Onlar orada vatan için mücadele ederken, bizler de burada vatanımıza layık olmak için çalışacağız. Hep beraber emek vereceğiz. Bu topraklar üzerinde yaşamanın bedeli ağır… Bilinç düzeyimizi yükselterek, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bilirsek, geleceğe daha güvenle bakarız. Siz, muhtarlarımız, toplumu bilinçlendirecek, yönlendirecek lider kişilersiniz. Sizlere de bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Bu gemi, bu devlet hepimiz…”

               Kaymakamımız Abdullah Akdaş’ın konuşmalarından sonra köylerinin isteklerini dile getiren iki muhtarımız, özellikle parke taşı ve ilaç dolum merkezleri konusunda destek istediler. İstekleri dikkatle dinleyen ve anında not aldırarak talimat veren Kaymakam Abdullah Akdaş, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in, 10 bin liralık parke taşını, köylerimize ücretsiz olarak dağıtılmak üzere hazırlattığını belirtti ve bu dönem ilk ilaç dolum merkezinin Bağören köyüne yapılacağını söyledi.

               İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan ise köylerimizde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların başıboş bırakılmasının sorun olduğunu, bu konuda seminerler verilmesine rağmen bir çözüm bulunamadığını anlattı. Hayvan sahibinin hayvanı çalındıktan on gün sora haberi olduğunu dile getiren Yzb. Aslan, köylerimizin giriş ve çıkışlarına, kalabalık yerlerine güvenlik kamerası takılmasının pekçok olayı aydınlatacağını ifade ederek, Tepeli köyünün güvenlik kamerası taktıran ilk köyümüz olduğunu belirtti.

               Sıcak ve samimi bir ortamda geçen istişare ve kaynaşma yemeğini düzenleyen Bağören Köyü Muhtarı, Muhtarların Efe Dayısı Ramazan Sinap’a teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap