20. ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ, DEDEGÖL DAĞI, MELİKLER YAYLASI?NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,20. ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ, DEDEGÖL DAĞI, MELİKLER YAYLASI?NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haberin Tarihi: 30.5.2016 12:26:00 - Okunma Sayısı:2693 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi ana sponsorluğunda Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Dağcılık Şenliği; 29 Kulüp, 2 bin 145 dağcı ve doğaseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

20. ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ, DEDEGÖL DAĞI, MELİKLER YAYLASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

              

 20. ETUDOSD Dağcılık Şenliği, 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Dedegöl Dağı (2998m.) Melikler Yaylası’nda (1700m.) düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

               Ülke genelindeki 29 Kulüpten, 2 bin 145 dağcı ve doğaseverin katıldığı 20’nci ETUDOSD Dağcılık Şenliği, katılımcıların 28 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00’da dernek binası önünden Melikler Yaylası’na hareket etmeleriyle başladı.

               Öğle saatlerinde Melikler Yaylası’nda rengârenk yüzlerce kamp çadırını kuran katılımcılar, kekik kokan yaylada hasret giderme ve tanışma imkânı buldular.

               Eğirdir Belediyesi’nin ana sponsor olduğu geleneksel ETUDOSD Dağcılık Şenliğinde, katılımcılara ikram edilen şenlik yemeğinin ilk dağıtımlarını Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Aksu Kaymakamı Mehmet Emre Canpolat, Yenişarbademli Kaymakamı Sezer Sözen, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ve Aksu Belediye Başkan V. Ömer Erol yaparlarken, yemek öncesi Aksu Belediyesince ikram edilen un helvası da şenliğe ayrı bir renk kattı.

               Şenlik yemeği sonrası, saat 19.00’da ETUDOSD’un 20. Dağcılık şenliğine katılan dağcılık ve doğa kulüplerinin yöneticilerine, Eğirdir Orman Fidanlığı tarafından üretilen ardıç ağacı fidanları takdim edilirken, slâyt gösterileriyle ETUDOSD’un dünü-bugünü ve bölgemizin doğal güzellikleri de sergilendi.

               Katılımcılar arasında doğum günlerini kutlayanlar da vardı. ETUDOSD Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Sinap’ın kızı Selin Sinap ile hemşehrimiz Ali Ersan’ın eşi Gizem Ersan 28 Mayıs olan doğum günlerini 1700 metrede kutlayarak, yeni yaşlarına Melikler Yaylası’nda girdiler.

Saat 22.00’de tamamen sessizliğe bürünen Melikler Yaylası’nda geceyi geçiren dağcılar, Pazar günü sabahı çorbalarını içtikten sonra saat 04.00, 05.00 ve 06.00’da üç grup halinde, Dedegöl Dağı zirvesine (2998m.) tırmanışa geçtiler. Zirve yapan dağcılara ve doğasever katılımcılara gözleme-ayran ikramından sonra, ETUDOSD 20. Dağcılık Şenliğine katılanlar saat 14.00’den itibaren Melikler Yaylası’na “önümüzdeki sene buluşmak dileğiyle” veda ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap