TED, MESLEKİ GÖLGE PROGRAMI DÜZENLEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TED, MESLEKİ GÖLGE PROGRAMI DÜZENLEDİ
Haberin Tarihi: 10.6.2016 16:02:00 - Okunma Sayısı:2032 defa okundu.

Bilinçli Meslek Seçimi için TED Isparta Koleji Lisesi 11.sınıf öğrencilerine Mesleki Gölge Programı TED Isparta Koleji PDR Servisi tarafından 11.sınıf öğrencilerine daha bilinçli meslek seçimi yapabilmeleri amacıyla Mesleki Gölge Programı organize edildi.

TED, MESLEKİ GÖLGE PROGRAMI DÜZENLEDİ

 

            Bilinçli Meslek Seçimi için TED Isparta Koleji Lisesi 11.sınıf öğrencilerine Mesleki Gölge Programı TED Isparta Koleji PDR Servisi tarafından 11.sınıf öğrencilerine daha bilinçli meslek seçimi yapabilmeleri amacıyla Mesleki Gölge Programı organize edildi. Öğrenciler Mesleki Gölge projesi içerisinde izledikleri meslek elemanının bir gününü gözlemleyerek mesleği daha yakından tanımaya çalıştılar. Bu amaçla nasıl işe başladıklarına, tüm gün boyunca neler yaptıklarına, hangi konularla daha çok ilgilendiklerine, kimlerle görüştüklerine baktılar. İzledikleri meslek elemanıyla röportaj yaparak meslekle ilgili merak ettikleri soruların yanıtlarını aldılar. Daha sonra gözlem formunu doldurarak izledikleri mesleğin kendileri için uygun olup olmadığını değerlendirdiler.

PDR Uzmanı Gülin Özkan, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Meslek seçimi yaşamımızın en önemli seçimlerinden biridir. Lise sıralarından öğrencilerimizin kariyerlerini yönetmeleri ilerideki meslek yaşamlarını nasıl geçirecekleri üzerinde etkili olacaktır. Bu sebeple bu kararı verirken yeterli araştırmayı yapmadan, mesleğin gerektirdiği özellikler ve kendi özelliklerini karşılaştırmadan tesadüfi seçimler yapmamak da son derece önemlidir. Yapacakları tercihin kendi ilgi ve yeteneklerine uygun olması ve ileride pişman olmamak için öğrencilerimize şimdiden iyi bir araştırma yapmalarını öneriyoruz. Bu amaçla planladığımız “Mesleki Gölge” etkinliğinden öğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanmalarının daha sağlıklı olacağını ve doğru karar vermelerinde rol oynayacağını düşünüyoruz. Mesleki Gölge Projesinde velilerimizden de çok büyük destek aldık. Öğrencilerimiz, doktor, avukat, mimar, psikolog, asker ve elektrik-elektronik ve endüstri mühendislerinin yanında bir gün boyunca gözlem yaparak seçmek istedikleri meslekleri daha yakından tanıma ve değerlendirme fırsatı bulacaklar. Mesleki Gölge Programı iki hafta boyunca devam edecek. Bu süre zarfında bir öğrencimiz de Uluslararası Reklam Ajanslarından Leo Burnett’te gözlem yapmak üzere İstanbul’a gidecek.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap