Süleyman Demirel SDÜ'de Anıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Süleyman Demirel SDÜ'de Anıldı
Haberin Tarihi: 20.6.2016 12:11:00 - Okunma Sayısı:1290 defa okundu.

Büyük devlet adamı Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının birinci yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Süleyman Demirel SDÜ’de Anıldı

 

            Büyük devlet adamı Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel,  vefatının birinci yıl dönümünde törenlerle anıldı.

            Cumhurbaşkanlığı tarafından İslamköy Çalca Tepe’de düzenlenen devlet töreninde, Merhum Demirel mezarı başında yad edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, protokol üyeleri ve çok sayıda kent halkının yer aldığı törende, dualar edildi; Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.        

            Devlet ve siyaset adamı olarak ülkemizin gelişmesine ve kalkınma sürecine önemli katkıları bulunan Süleyman Demirel adına SDÜ’de de bir anma programı hazırlandı. Çalışma arkadaşları, yakınları ve sevenleri Demirel’i anlatmak, anılarını paylaşmak için Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

            Demirel’in sevdiği eserlerin icra edildiği müzik dinletisiyle başlayan törende, 9. Cumhurbaşkanının  SDÜ'de yaptığı bazı konuşmalar ile Demokrasi ve Kalkınma Müzesinden enstantanelerin yer aldığı “Süleyman Demirel’i Hatırlamak” konulu video gösterimi sunuldu.

            “Süleyman Demirel’in Gönül Dostları” diyerek katılımcılara hitap eden SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, bu kürsüden halka, Türkiye’ye hatta dünyaya seslenerek mesajlar veren Demirel’in izlerinin hayatımızın farklı alanlarında hissettiklerini dile getirdi.

            Dulupçu, Demirel’in “Adımın geçtiği yerde mükemmeliyeti ararım” sözünden yola çıkarak hep en iyi olmayı hedefleyen SDÜ’nün Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitesi olduğunu söyledi.

            Azerbaycan'dan gelen Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Türk siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Demirel’in ülkeye çok büyük katkıları olduğunu belirterek O’nun hizmetlerinin çok uzaklara ulaşarak sınırları aştığını dile getirdi. Emiraslanov, Azerbaycan için önemli bir değer olan Demirel’in Azerbaycan-Türkiye dostluğu adına da unutulmaz katkılar sunduğunu sözlerine ekledi.

            Konuşmaların ardından Merhum 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e farklı dönemlerde uzun yıllar eşlik etmiş TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve aynı zamanda Demirel’in doktoru Aylin Cesur, Gazeteci- Yazar Hulusi Turgut, büyük devlet adamının fikirleri, idealleri ve anılarını anlattı.

            Çalışmalarında Demirel’i konu alan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşmacılar, Demirel’in 50 yıllık siyasi hayatına dair kesitler sunarak O’nun ülkesine gönülden bağlı, ömrünün tamamını milletinin hizmetine adamış ve Türkiye’nin her yerinde eserleri bulunan büyük bir insan olduğunu dile getirdi.

            Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerince hazırlanan Özel Süleyman Demirel koleksiyonu da beğeni topladı.

Tören öncesi katılımcılara Süleyman Demirel'in seramikten yapılan mini fötr şapkası ile hayatının anlatıldığı DVD dağıtıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap