Suriyeli kaçak işçi çalıştırana ceza

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Suriyeli kaçak işçi çalıştırana ceza
Haberin Tarihi: 12.7.2016 10:35:00 - Okunma Sayısı:1469 defa okundu.

Kamuoyu Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı hakkı verilip verilmemesi yönündeki tartışmalarını sürdürürken, mültecilerle ilgili işverenlere önemli bir uyarı geldi.

Suriyeli kaçak işçi çalıştırana ceza

 

            Kamuoyu Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı hakkı verilip verilmemesi yönündeki tartışmalarını sürdürürken, mültecilerle ilgili işverenlere önemli bir uyarı geldi. İŞKUR Isparta İl Müdürü Hüseyin Ergin, izinsiz mülteci çalıştıranlara 8 bin 848 lira para cezası kesildiğini söyledi.       

            Ailesine bakmak zorunda olan erkek mülteciler ise iş arıyor. İşçilerin çok da bir seçeneği yok. Hepsi 'ne iş olsa yaparım' diyor ve sigortasız hatta çoğu zaman asgari ücretin altında çalışıyorlar.

            Ancak izinsiz mülteci çalıştırmanın ağır cezaları var. Suriyeli mültecilerin sadece mevsimlik tarım ve hayvancılık işlerinde çalıştırılabileceğini dile getiren İŞKUR Isparta İl Müdürü Hüseyin Ergin, “Ancak diğer işlerde izinsiz çalıştırılmaları halinde 8 bin 848 lira işverenlere para cezası kesiliyor” dedi.

            İŞKUR İl Müdürü Ergin, yabancı uyruklu işçi çalıştırmak isteyen işverenlerin resmi prosedürü izlemesi gerektiğini belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap