POKEMON GO ÇILGINLIĞI TÜRKİYE?Yİ DE SARDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,POKEMON GO ÇILGINLIĞI TÜRKİYE?Yİ DE SARDI
Haberin Tarihi: 16.7.2016 09:56:00 - Okunma Sayısı:1035 defa okundu.

Dünyada 6 Temmuz’da piyasaya sürülen cep telefonu oyunu Pokemon Go çılgınlığı daha henüz resmi olarak yayınlanmasa da ülkemizde de tüm hızıyla sürüyor.

POKEMON GO ÇILGINLIĞI TÜRKİYE’Yİ DE SARDI

 

            Dünyada 6 Temmuz’da piyasaya sürülen cep telefonu oyunu Pokemon Go çılgınlığı daha henüz resmi olarak yayınlanmasa da ülkemizde de tüm hızıyla sürüyor. Çıktığı andan itibaren en fazla indirilen oyun olan Pokemon Go sadece ABD'de 7,5 milyon kişi tarafından indirilmiş durumda. İlk olarak ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da piyasaya sürülen oyun henüz resmi olarak Türkiye’de olmasa da korsan olarak oyunu indirenler ülkemizde de sokaklara çıkarak Pokemon Go çılgınlığına katılıyorlar. Zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisi ile çalışan oyun cep telefonlarının kamerasını açarak çeşitli yerlere yerleştirilmiş Pokemonları yakalamayı amaçlıyor. Bu nedenle oyunu oynayanlar sokaklara çıkıp Pokemon avlamaya çalışıyorlar.

            Çılgınlık medyaya da yansıdı…

            Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, Pokemon Go çılgınlığı medyaya da yansırken, oyunun piyasaya çıktığı 6 Temmuz’dan bu yana yazılı basında Pokemon Go hakkında 352 haber çıktığı tespit edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap