?Zirai İlaçlama Ünitesi ve Atık Maddeleri Toplama Projesi? için imzalar atıldı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?Zirai İlaçlama Ünitesi ve  Atık Maddeleri Toplama Projesi?  için imzalar atıldı...
Haberin Tarihi: 21.7.2016 09:29:00 - Okunma Sayısı:1667 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Ofisi ve Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesince hazırlanan “Zirai İlaçlama Ünitesi ve Atık Maddeleri Toplama Projesi” Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 150 Bin TL’lik hibe desteği için imzalar atıldı.

“Zirai İlaçlama Ünitesi ve  Atık Maddeleri Toplama Projesi”  için imzalar atıldı...

 

            Eğirdir Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Ofisi ve  Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesince hazırlanan “Zirai İlaçlama Ünitesi ve Atık Maddeleri Toplama Projesi” Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 150 Bin TL’lik hibe desteği için imzalar atıldı.

            Atık yönetiminin sağlanması, su kaynaklarında meydana gelen kirlenmenin önlenmesi, tarımsal kaynaklı kirliliğin bertaraf edilmesi önceliklerine uygun olarak hazırlanan proje kapsamında; ilaçlamada kullanılan alet ve ekipmanların dezenfekte edilmesi, atık maddelerin belirlenen yerlerde toplanıp imha edilmesi ile kirlenmenin en önemli sebebi olan yıllık ortalama 70 tonluk zirai atıkların doğaya karışması önlenecek. Çiftçilerimiz tarım ilaçlarını hazırlayacakları tesislere kavuşacak ve doğaya verilen tahribat en aza indirilecek.

            Köylerde yapılan incelemeler sonucunda yoğun ilaçlama faaliyeti yapılan alanlar belirlenmiş olup, bu alanlardaki eksiklikler ve yeni yapılacak istasyonlar için projelendirme çalışmaları başladı. 2016 yılı içersinde bitirilmesi planlanan istasyonların toplam maliyetinin 200 bin lirayı bulacağını belirten yetkililer, 150 bin liralık Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı mali desteği için protokol imzalandığını, yapım işine önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirdiler.

            Proje kapsamında kurulacak istasyonların yapım faaliyeti, Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap