16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

ABD'li rahibe ve papazlar Batı Akdeniz'de

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ABD'li rahibe ve papazlar Batı Akdeniz'de
Haberin Tarihi: 16.9.2013 10:18:00 - Okunma Sayısı:1935 defa okundu.

İnanç turizminde hedef ülke ABD

ABD’li rahibe ve papazlar Batı Akdeniz’de

 

İnanç turizminde hedef ülke ABD

 

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) gezdirdiği Batı Akdeniz’in potansiyelini tanıttığı Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetini sürdüren inanç turizmi odaklı tur firması, dini kanaat önderlerinden oluşan ilk grubu getirdi. BAKA ile belediyeler ve firmaların desteklediği 2 günlük programda 2’si rahibe ve 3’ü papaz 8 kişilik grup, Isparta’nın Yalvaç ve Eğirdir ile Burdur’un Ağlasun ilçelerinde antik kentleri gezdi, tarihi kiliseler ile tarihi değerleri yerinde gördü. Bölgeye hayranlıklarını ifade eden grup üyeleri, çevrelerine Psidia ve Sagalassos’u mutlaka görmelerini önereceklerini ve kendilerinin önümüzdeki yıl bahar aylarında tekrar geleceklerini söyledi. 

            BAKA, turizmin 12 aya yayılması hedefiyle Antalya, Isparta ve Burdur’un alternatif turizm alanlarında potansiyel değerlerinin tanıtımı çalışmalarını sürdürüyor. BAKA’nın koordinasyonunda ABD’de dini kanaat önderlerine ve inanç turizmine yönelik çalışmalarını sürdüren tur firması yetkilisi ile rahibe ve papazlardan oluşan 8 kişilik grup, Batı Akdeniz’e geldi. Isparta’nın Yalvaç Burdur’un da Yeşilbaşköy belediyeleri ile Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli Barida Hotels’in katkılarıyla gerçekleşen program Yalvaç’ta başladı. ABD’li grup, karayolu ile gelip konakladıkları Yalvaç’taki gezilerine sabah ilçe hakkında bilgilerin yeraldığı Anlatan Meydanı’nı gezerek başladı. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile Belediye Kültür ve Turizm Müdürü arkeolog Ercan Kafafçı’nın eşlik ettiği heyet, Yalvaç Müzesi’nin ardından Yalvaç’ın, tarihi konakları, evleri, keçe üretiminin anlatıldığı keçeevi ile mahalle fırınını da gezdi.

KEÇECİLİK SANATI VE

MAHALLE FIRINI İLGİ GÖRDÜ

            BAKA’dan mali destek alan belediyenin restore ettirdiği unutulmak üzere olan keçecilik sanatının tekrar hayat bulduğu Prof.Dr. Metin Sözen Keçe Evi, Öğretmen Mustafa Bilgin Kadınlar Sanatevi ve Tıraşzade Konağı’nı gezen ABD’li grup, keçeden tablo, terlik, başlık gibi hediyelik eşyalara hayran kaldı. Keçeden üretilen semazen fesini deneyen papaza, semanın nasıl yapıldığını gösteren Belediye Başkanı Tekin Bayram, konuklara keçenin nasıl üretildiği konusunda bilgiler verdi. ABD’li misafirler, keçeden üretilen şapka ve aksesuarlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Belediye tarafından tekrar çalışır hale getirilen tarihi mahalle fırını da gezen rahibe ve papazlardan oluşan ABD’li grup, bayanların nasıl yaptığını öğrendikleri ekmeklerin tadına bakarken, birlikte üretme kültürünün güzel örneklerinden olan mahalle fırınına hayran kaldıklarını söyledi.

            Hem Roma, hem Selçuklu-Osmanlı, hem de Cumhuriyet dönemine ait eserlerin birarada bulunduğu Yalvaç’ta, Hristiyanlığın Avrupa’da ilk vaazının verildiği St Paul Kilisesi’nin bulunduğu Psidia Antiochia Antik Kenti kazı alanını gezen ABD’li grup, St. Paul’un Yalvaç’a yaptığı üç yolculuk ve antik kentteki kiliselerle ilgili bilgilendirildi. Güney Kore’den gelen rahibe okulu öğrencilerinin de gezdiği Psidia Antik Kenti’nin sadece yüzde 10’unun gün yüzüne çıkarıldığı öğrendiklerini ve etkilendiklerini ifade eden rahibe ve papazlardan oluşan grup, “Yüzde 10’u buysa tamamı çıkarıldığında eşsiz bir yer olacaktır” yorumunu yaptı.

            Eğirdir’de Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret edip Ada turu yapan grup, Burdur’un Ağlasun İlçesi’ndeki Sagalassos Antik Kenti’ni de gezdi. Yeşilbaşköy Beldesi’ndeki tarihi değirmeni de gezip yöresel göveçte kaşarlı alabalık ve süzme yoğurtun da tadına baktı.

            Doğal güzellikleri, gelenekleri, yöresel tatları, misafirperverliği, antik kentler ve inanç turizmi için birçok önemli değerin bulunduğu Isparta ve Burdur’u görmelerini çevrelerine önereceklerini ve gelecek yıl bahar aylarında tekrar geleceklerini söyleyen ABD’li rahibe ve rahipler, BAKA, Yalvaç ve Yeşilbaşköy belediyeleri ile Barida Hotels’e misafirperverlikleri için de teşekkür etti. Isparta’da Barida Hotels’in misafiri olarak konaklayan ABD’li grup, şehir turunun ardından Isparta’dan ayrıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap