Eğirdir Akpınar Seyir Terası, Görülmeye Değer Yer?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Akpınar Seyir Terası, Görülmeye Değer Yer?
Haberin Tarihi: 12.8.2016 10:33:00 - Okunma Sayısı:3478 defa okundu.

Her şey doğal ortamında, her şey gerçek...

  Eğirdir Akpınar Seyir Terası, Görülmeye Değer Yer…

        Maviyle yeşilin dans edişini görmek, meyve ve gül bahçelerine, ırmaklara-göllere uçan kuş misali yukarıdan bakmak, sanki cennete pencereden bakmak gibi...


        Serpme köy kahvaltısı; gözleme çeşitleri; balık dolması, saç kavurma, odun sobasında pişen tıngır tavuğu ve bakır tasta yörük ayranı... Günün her saatinde renk değiştiren bir göl ve her adımda başka bir güzellik... Seyrederken önce gözünüz doyuyor, sonra karnınız. Ardından demli bir bardak çay veya köpüklü bir kahve keyfi...

20 yıl önce taşlık, çağıllık olan alanda 3 direkli küçük bir çadırla başlayan Akpınar Yörük Çadırı Seyir Terası serüveni, bugün aynı anda 700 kişiye hizmet verilebilen bir işletme haline geldi.


Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirmesi doğrultusunda kırsal turizmi destekleme kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan destek alarak işletmesini büyüttüğünü belirten Mustan Özdemir; “Çok şükür tesisimiz Eğirdir’e yakışır bir hale geldi. Türkiye’nin ve dünyanın her bölgesinden insanlar buraya geliyor ve hayran kalıyorlar.” dedi.

2016 yılında tamamen öz sermaye ile kurulan Kartal Tepesi işletme sahibi Eski Milli Futbolcu Hüseyin Kartal ise; Aynı anda 500 kişiye hizmet verebildiklerini ifade ederek, işletmede tüketilen ürünleri kendi bahçelerinde doğal olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 


3 bin metrekare alana kurulu olan Kartal Tepesinde peyzaj çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kartal; Gelen misafirlerine doğayla lezzeti karıştırarak kaliteli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. 

Günlük ortalama 2 bin kişinin ziyaret ettiği Akpınar Yörük çadır alanının manzarasıyla huzur veren bir yer olduğunun altını çizen işletme sahipleri, bu doğal alanın Eğirdir’in turizmine büyük katkı sağladığını ifade ederek, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

 

   

 

       

  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap