TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ EĞİRDİR'DE GÖNÜLLÜ OLDUKLARINI GÖSTERDİLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ EĞİRDİR'DE GÖNÜLLÜ OLDUKLARINI GÖSTERDİLER
Haberin Tarihi: 16.5.2013 09:31:00 - Okunma Sayısı:2592 defa okundu.

Türkiye'nin değişik Üniversitelerinde okuyan kız, erkek öğrenciler Toplum Gönüllüleri olarak Eğirdir'e geldiler.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ EĞİRDİR’DE GÖNÜLLÜ OLDUKLARINI GÖSTERDİLER

 

            Türkiye’nin değişik Üniversitelerinde okuyan kız, erkek öğrenciler Toplum Gönüllüleri olarak Eğirdir’e geldiler.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in karşıladığı ve destek verdiği Toplum Gönüllüleri öğrencileri, Belediye’ye ait Altınkum Plajı’nda misafir edildiler.

            Önceden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile öğrenciler arasında ilçe için planlanan programa göre yurdun dört bir köşesinden Eğirdir’e gelen Toplum Gönüllüleri faaliyetlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldılar.

            Üç gece beş gündüz olarak Eğirdir’de bulunan Toplum Gönüllüleri, önce çevreyi tanıdılar ve ilk iş olarak gölün poyraz tarafında kıyıdaki çöpleri, bir bir toplamaya başladılar. Başkan Özmeral’in de katıldığı temizlik faaliyeti için eldivenler giyildi, toplanan çöpler torbalara konuldu. Öğrencilerin bira şişelerini göl içerisinde değnekle çekerek çıkarmaları, kıyıdaki büyük taşlar arasında yine bira şişelerinin ve naylon atıklarının toplanması dikkat çekti.

            Başkan Özmeral, Toplum Gönüllüleri öğrencilerine rehberlik ederek Eğirdir’i anlattı ve aynı zamanda tanıttı. Çarşı içindeki Havuzlupark’a uğrayan öğrencilere Sönmez Restaurant’tan Kazım Usta, ayrı ayrı tabaklarda kendi imalâtları olan meşhur kabak tatlılarını dağıtarak gençlerin gönüllerini fethetti ve tam not aldı.

            Faaliyetler arasında İrfan Kaynak İlkokulu sınıflarının tamir ve boyası vardı. Üniversite öğrencilerinin birlik ve berberlik ruhu içerisinde okul öğrencileriyle kaynaşarak boya işlerini tamamlamaları büyük takdir topladı. Başkan Özmeral de gönüllü öğrencilere destek vermek için fırçayla boya yapmaya çalıştı. Geçmişte sahip olduğu boyacılık sanatını gün yüzüne çıkaran Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Şu anda boyacı çıraklığım aklıma geldi ve heyecanlandım. Türkiye’mizin ayrı ayrı yerlerinden hele 23 saat yolculuk yaparak Şırnak’tan gelen gönüllü gençlerimizin gölümüzün kenarında eldivenlerini giyip başkalarının attıkları pisikleri ortadan kaldırmaları ile İrfan Kaynak İlkokulu’nun sınıflarını zevkle boyamaları bizleri ve okul idarecilerini çok memnun etmiştir. Türkiye’deki değişik üniversitelerin bölümlerinde okuyan 70 kız, erkek öğrencinin birbirleriyle barışık uyumlu olmaları yanında yardımlaşmayı, sevgiyi ve saygıyı öne çıkaran davranışlarını hiç unutmayacağız. Çeşitli zorluklara rağmen çalışmaktan zevk alan, hep yüzleri gülen gençlerin toplumun gönüllüleri olduğu apaçık ortada. Bütünüyle hepsini kutluyor ve bahtlarının açık olmasını temenni ediyorum” dedi.

            Toplum Gönüllüleri olan üniversite öğrencileri fırsat buldukça beraber oldukları Başkan Özmeral’e, “Bizler çok yerler gezdik. Başkanımız gibi bizzat bizlerle ilgileneni görmedik. Çocukla çocuk, gençle genç, yaşlıyla yaşlı olabilen Belediye Başkanımıza bize verdiği büyük desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızı ve Eğirdir’i hiç unutmayacağız” dediler.

            Faaliyetler sırasında emekli öğretmen Ülker Yiğit’in de bulunması öğrencileri sevindirdi.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap