KOMANDO?NUN MABEDİNDE, ASTEĞMENLER AND İÇTİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KOMANDO?NUN MABEDİNDE, ASTEĞMENLER AND İÇTİ?
Haberin Tarihi: 26.8.2016 15:38:00 - Okunma Sayısı:2186 defa okundu.

Türk ordusunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Asteğmen adaylarının yemin töreni yapıldı.

KOMANDO’NUN MABEDİNDE, ASTEĞMENLER AND İÇTİ…

 

Türk ordusunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Asteğmen adaylarının yemin töreni yapıldı.

 

15 Ağustos 2016 tarihinde başlayan 364’ncü dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 172 Asteğmen adayı bugün saat 10.00’da muhteşem bir törenle yemin ettiler.

 

 

Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ, Merkez Komutanı P. Alb. Sinan Tekdemir, Kurmay Başkanı P. Alb. Ahmet Özgüneşli, 1985 -88 yıllarında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı yapan Emekli Tuğg.  Cemal Oruç, Eğirdir Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan, Eğirdir Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda asteğmen adaylarının aileleri katıldı.

 

Yemin töreni programı;  Sancağın yerini almasından sonra ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

 

Daha sonra 364’ncü dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 172 Asteğmen adayının yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin törenin ardından kursiyerler adına konuşmayı P. Astt.  Ömer Dağdelen yaptı.

 

Dağdelen: “Komutanım, Bizler bugün bu kutsal yuvaya katılışımızın ikinci haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, kutsal vatan topraklarını canları ve kanları pahasına korumuş olan atalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Burada kalacağımız süre boyunca her türlü arazi ve iklim şartlarında bizi kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Komutanım,

Askerlik andını içtiğimiz bugünü asla unutmayacağız. Çünkü, kutsal sancağımız, komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda and içtik.

Eğitimlerde terledik ve yorulduk. Ancak gün geçtikçe gördük ki, bu kutsal vatan görevi için her geçen gün güçleniyoruz, cesaretleniyoruz ve hazır hale geliyoruz.

Burada kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri tam olarak alıyoruz. “Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker” prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlere devam ediyoruz.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü bütün faaliyetlerimizde düstur olarak görüyor, Atatürk ilke ve inkılapları ışığı altında geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.

Komutanım,

Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asıl birliklerimize “yani er meydanına” çıkacağız. Biraz önce yapmış olduğumuz kutsal askerlik andına bir ömür boyu bağlı kalacağımıza ve vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda eğleyeceğimize söz veriyoruz.

Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz,

Sizden devraldığımız bu kutsal vatan görevini hakkıyla yerine getireceğimize bizden sonrakilere de aynı gurur, onur ve şerefle devredeceğimize söz veriyoruz.

Gülyüzlü analarımız, yiğit babalarımız!

Bu komando evlatlarınızla övünün! Ve gurur duyun! Çünkü bu vatan için can vermeye and içmiş, kararlı ve azimli mavi bereli evlatlarınız var.

Sorumluluğu ağır; ancak şerefi de bir o kadar yüce görevimiz olduğunun farkında olarak; ulusumuzu, bayrağımızı ve vatanımızı can-ı gönülden severek, şanlı tarihimize ve atalarımızın kutsal emanetlerine sahip çıkacağımıza kuşkunuz olmasın.

Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençemizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölmeye hazırız!

NE MUTLU VATAN GÖREVİ İÇİN KOŞARAK GELİP KOMANDO OLANA,

NE MUTLU GÜÇLÜYÜZ! CESURUZ! HAZIRIZ! DİYEBİLENİ,

NE MUTLU! TÜRK’ÜM DİYENE…”

 

P. Astt.  Ömer Dağdelen’in konuşmalarından sonra, kursiyerler yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini taktılar.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ şunları ifade etti:

“2 hafta önce başlayan Asteğmen Komando Temel Kursunun temel askerlik safhasını tamamlayan kursiyerlerimiz, Türk milletinin asil bayrağı önünde Türk ordusunun aziz sancağının gölgesinde sizlerin şahitliğinde kutsal askerlik yemini ederek, mavi berelerini taktılar.

Ben de asker babasıyım. Haftaya da oğlumun Kastamonu’da yemin töreni var. Muhtemel katılamayacağım. Bu duyguları sizinle beraber yaşamak kısmetmiş.

Ülkede yaşanan sıkıntılı günler nedeniyle, birçoğu askerliğini tecil ettirirken, bu gençler hem askerliği hem de komando olmayı tercih ettiler. Vatan sizlere ve sizi yetiştiren ana ve babalara minnettardır” dedi.

Konuşmalarında 15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’den bahseden Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ “Bu konuşmayı hazırlarken gönlüme Ömer Halisdemir düştü. Kendisiyle uzun yıllar beraber çalıştık. Olayın ertesi günü Eskişehir’den arkadaşlarım aradı ve dedi ki: ‘Bu çocuk devrin Seyit Onbaşısı’ dedi. Ben de resminin altına şu cümleleri düştüm: ‘Ömer, sen hainlerin amiral gemisini batıran Seyit Onbaşısısın. Sen bizim şerefimizsin, sen bizim onurumuzsun. Ruhun şad olsun…” sözleriyle törene katılanlardan büyük bir alkış aldı.

Konuşmalarında kahramanlarına seslenen P.Alb. Selçuk Emirdağ: “Unutmayın! Biz hala Peygamber ocağıyız. Cenab-ı Peygamberin ‘Benim Ordum’ dediği orduyuz. Bu kutsal ocağa sızmış hainlerin temizliği devam ederken, Feto’ydu, PKK’ydı, Daiş gibi tüm düşmanlara karşı mücadelemiz eskisinden daha güçlü, azim ve kararlılıkla sürecektir. Çanakkale destanını yazan bu orduydu, eğer bir destan daha yazılacaksa yine bu ordu yazacaktır.

Bugün vesilesiyle başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın ve milletin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar canını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Hayatta olanlarına saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki eğitimlerinizde başarılar diliyorum. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!...”  diyerek sözlerini tamamladı.

 

364’ncü dönem Asteğmen Komando Temel kursunun yemin töreni programı,  Komando Andı’nın yapılması, tören geçişi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Asteğmenler daha sonra, aileleriyle bir araya gelip  bol bol fotoğraf çektirip, mutluluklarını paylaştılar.

Kahraman TÜRK ordumuza, şerefli komando andıyla katılan yiğit asteğmenlerimizi kutluyor, sonsuz başarılar diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap