Gelecek Nesillere Bırakılacak En Güzel Miras; Kovada Gölü Milli Parkı!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gelecek Nesillere Bırakılacak En Güzel Miras; Kovada Gölü Milli Parkı!
Haberin Tarihi: 3.9.2016 17:43:00 - Okunma Sayısı:2324 defa okundu.

Turkuaz mavisi sular, yeşilin her tonuna bezenmiş orman, kuş sesleri ve esen yelin aşk fısıltısıyla görülmeye değer eşsiz bir yer; Kovada Gölü Milli Parkı…

Gelecek Nesillere Bırakılacak En Güzel Miras; Kovada Gölü Milli Parkı!

 

Turkuaz mavisi sular, yeşilin her tonuna bezenmiş orman, kuş sesleri ve esen yelin aşk fısıltısıyla görülmeye değer eşsiz bir yer;  Kovada Gölü Milli Parkı…


 

            6 bin 800 hektar alandan oluşan Kovada Gölü Milli Parkı kızılçam, karaçam, meşe, ardıç, sandal, alıç, yaban gülü, zeytin, muşmula, sedir ve defne ağaçları başta olmak üzere birçok çeşit ağaçtan oluşan ormanıyla; Sazan, kadife, tatlı su levreği ve kerevit gibi su ürünleriyle; Yaban keçisi, sansar, porsuk, tilki, tavşan, domuz ve sincap gibi hayvanlardan oluşan yaban hayatıyla; Ayrıca kartal, şahin, keklik, angut ve kaz başta olmak üzere 150 türden oluşan kuşlarıyla keşfedilmeyi bekleyen bakir bir alan.

            Son yıllarda buraya birçok farkındalık kazandırıldı ve kazandırılmaya da devam ediliyor. Başta ziyaretçi tanıtım merkezi, doğa müzesi, interaktif ekran, dinlence alanları ve çeşitli mesafelerden oluşan farklı yürüyüş yolları ve buna benzer birçok yenilikler kazandırıldı.


            Isparta’nın turizm vitrini Eğirdir için Kovada Gölü Milli Parkı’nın büyük önem arz ettiğini belirten Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; Son yıllarda bu önem doğrultusunda park alanında yeni yatırımlar yapıldığını söyledi.

            Koruma-kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli mirasın temiz bir doğa olduğunu vurgulayan Kaymakam Akdaş; “Kovada Gölü Milli Parkı eşsiz bir yer. Park içerisinde yeşillikler içerisinde yürümek, göl kenarında uçuşan kuşları seyretmek, esen yelin serinliğini hissetmek, eşsiz doğayı fotoğraflamak, kısacası anı yaşamak isteyen herkesi parka bekliyoruz” dedi.


            Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü alanı içerisinde kalan Kovada Gölü Milli Parkının korumasını yöre halkı ile birlikte yaptıklarını ifade eden Isparta Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Hüseyin Ölçer de, son dönemde ziyaretçi sayısında büyük artışlar olduğunu belirtti.

            Ziyaretçi tanıtım merkezi hakkında da bilgi veren Ölçer şunları söyledi; “Tanıtım merkezimizde öğrenci gruplarına yönelik eğitim ve bilgilendirme amaçlı 60 kişilik salon, çocuklar için interaktif oyunlar, kaza veya hastalık sonucu yaşamını yitiren hayvan tahnitlerinden oluşan müze, günübirlik ziyaretçiler için yeteri kadar piknik masaları bulunmakta” dedi.


            Flora ve faunasıyla büyük bir zenginliğe sahip olan Kovada Gölü Milli Parkını tüm insanlığın görmesini arzuladığını belirten Ölçer; “Önümüzdeki dönemde yöresel ürünlerin satıldığı bir reyon kurmayı planlıyoruz. Bununla birlikte mevcut ahşap seyir iskelesini yenileyerek ziyaretçilerin gölde tekne turu yapmalarını da sağlayacağız” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap