EĞİRDİR H.E.M.?İN KEÇE KURSU SERGİSİ GÖZ DOLDURDU?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR H.E.M.?İN KEÇE KURSU SERGİSİ GÖZ DOLDURDU?
Haberin Tarihi: 7.9.2016 16:22:00 - Okunma Sayısı:2908 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Keçe kursu sona erdi.

EĞİRDİR H.E.M.’İN KEÇE KURSU SERGİSİ GÖZ DOLDURDU…

 

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Keçe kursu sona erdi. 26 Temmuz - 5 Eylül tarihleri arasında açılan Keçe kursuna devam eden kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırlamış oldukları ürünlerin sergisi bugün saat 14.00’de Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi binasında açıldı.


‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi kapsamında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışan Usta Öğreticilerine yönelik açılan Tepme Keçe (Islak Keçe) Sanatı Kursu’nun sergisi göz doldurdu.


SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları hocası Zuhal Derebaşo tarafından haftada iki gün (80 saat) eğitim alan kursiyerler, birbirinden güzel ürünleri keçe ile süsleyerek ortaya muhteşem bir sanat eserleri çıkarttılar.


Günümüz koşullarında unutulmaya yüz tutmuş olan Keçe sanatını yeniden canlandırmak için eğitimler verdiğini dile getiren SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları hocası Zuhal Derebaşo Keçe Sanatı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Geleneksel Türk El Sanatları içerisinden unutulmaya yüz tutmuş Keçe sanatımızı canlandırmak için eğitimler, seminerler yapıyoruz. Şu anki yapmış olduğumuz işlemler tamamen Tepme Keçe yani Islak Keçe üzerine. Renklerini, dokularını, desenlerini ve motiflerini bozmadan nasıl modernize edebiliriz, yapmış olduğumuz ürünleri nasıl bir pano haline dönüştürebiliriz, günlük yaşam ürünlerimiz; şallarımız, takılarımız, kıyafetlerimizi nasıl uygulayabilirizi yapmış olduğumuz eğitimle gösterdik.”

Zuhal Derebaşo, ayrıca SDܒde, Elele Derneği’nde ve Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde de eğitimler verdiğini sözlerine ekledi.


Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışan Usta Öğreticileri; Ümmü Kurt, Aysel Özekin, Müge Koyuncuoğlu, Zübeyde Dikmen, Ayşe Koçal, Aysun Yılmaz, Dilek Coşkunsu, Binnur Alime Kartal ve Aysel Özekin’in hazırlamış olduğu birbirinden güzel ürünlerin sergisi gezildi.  Daha sonra Eğirdir Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Şahin tarafından Zuhal Derebaşo’ya teşekkür belgesi takdim edildi.


 

Program, kursiyerlere katılım sertifikalarının dağıtılması ile sona erdi.

 

Anne kız eğitimde…

‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi kapsamında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışan Usta Öğreticilerine yönelik açılan Tepme Keçe Sanatı kursuna, öğretmenlerin çocukları da dahil oldu.


En küçük kursiyer olan Elif İclal Gökdoğan (5), Selcen Zülal Gökdoğan (11) ve Sudenur Dikmen (13) keçe sanatı kursuna katılarak birbirinden güzül takı ve üç boyutlu panolar yaptılar. Küçük kursiyerlerin yapmış oldukları ürünler, sergiyi gezenlerden büyük beğeni aldı.


Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, önümüzdeki yıllarda Keçe Sanatı Kursunun halkımıza yönelik açılacağını söyledi.


EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap