Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 8.9.2016 17:59:00 - Okunma Sayısı:1922 defa okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Hayat Boyu Öğrenme Projesi” Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı bugün saat 14.00’de Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM)’ün ev sahipliğinde yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Hayat Boyu Öğrenme Projesi”  Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı bugün saat 14.00’de Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM)’ün ev sahipliğinde yapıldı.                                        

            İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş başkanlığında, Komisyon Üyeleri;  Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Personel Şube Müdürlüğünden Yzb. Osman Yıldız, Eğirdir İlçe Emniyet Müdür V. Özkan Taşdan, Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Şahin, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir Çınar, Orman İşletme Müdürü Abdülkadir Taşer, Eğirdir İlçe Müftü V. Faruk Boztepe, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gencer, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Özel İdare Müdürü M. Selim Müftüler, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Huzurevi Müdürü Aytekin Erdoğan, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdür Yrd. Recep Emre Ali, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, İmam Hatip Lisesi Müdür Yrd. Sait Sezgin, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Müdürü Duran Kış, Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yrd. Ali Gülbudak, Akşemsettin Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç ve Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Cemal Ertürk’ün katılımıyla yapıldı.


            Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Akdaş, “Hangi kurs açılırsa açılsın, mutlaka Eğirdir ekonomisine, aile ekonomisine katkı sağlayacak kurs olmalı” dedi.

 

            İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısında görüşlerini bildiren Komisyon Başkanı Abdullah Akdaş, şöyle konuştu: “Bir insanın eğitimi doğumdan ölümüne kadar devam eder. Önemli olan bir insanın iyi eğitilmesidir. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursların amacı; toplumun işine yaraması, memleketimiz için, halkımız için, kullanılabilir, faydalı işler haline dönüştürmemiz olmalı. Örgün eğitim zaten yapıyor, yaygın eğitim konusunda da arkadaşlarımız 7’den 70’e herkese ulaşmaya çalışıyorlar. Bu çabaları önemli ama bu çabaların daha da ileriye gitmesi gerekiyor. Ulaşılmadık kişi bırakmadan, herkesin taleplerine göre eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi lazım. Ben gerek Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz, gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşmelerimizde açacağımız her türlü kursun, yapacağımız her türlü faaliyetin insanımız için, toplumumuz için, istihdam sağlayabilecek, gelir elde edebilecek faaliyetler olmasını söyledim. Çeşitli kurslar açılıyor ama bu eğitimi alan kişi bunu ya kendisine bir hobi olarak ya da çeyiz yapmak için kullanıyor.  Hiçbir şekilde istihdam yaratmıyor. Açacağımız bütün kursların buradaki Eğirdir’linin, köyüyle, kasabasıyla, merkeziyle ekonomik olarak geri dönüşümünün olabileceği kurslardan, faaliyetlerden seçilmesi lazım” .

Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya: “…Mümkün olduğunca unutulmaya yüz tutmuş, nesli tükenmek üzere olan mesleklerimiz var. Bunlara öncelik vermemiz gerekiyor. Bu meslekleri yeniden canlandırmak gerekiyor. Alışagelmiş biçki, dikiş, nakış gibi kurslara nazaran halkımıza faydalı olacak, amacına ulaşacak kurslar açılmalı” dedi.


İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal’da bir konuşma yaptı. Şanal, 2015-2016 Eğitim öğretim yılı boyunca 192 kursun açıldığını, bu kurslarda 1753 kadın, 1729 erkek kursiyerin eğitim aldığını ve 3482 kişiye de sertifika verildiğini söyledi.

Şanal konuşmasında şu bilgileri verdi:

“Eğitim, yaşamın bir parçası, doğumdan ölüme dek bir döngü olan dinamik bir süreçtir. Eğitim sistemimiz 4+4 lerle de sınırlı değildir. Yeni bilgiler öğrenmek, tecrübeler kazanmak, çağın gelişen bilgi, teknoloji, sosyal alanda meydana gelen değişim ve gelişimleri takip edebilecek bir yapı olan hayat boyu eğitimi geliştirme, yayma, çalışmaları ülkemizde hız kazanmıştır.

 Kişi, kendisini bilgi, beceri kazandıkça mutlu hissedecek. İnsan olarak var olmanın önemini anlayacak. Kendisine, ailesine ve çevresine faydalı olduğuna inanarak içinde bulunduğu topluma olumlu yönde katkı verecektir. Hayat boyu öğrenmedeki en önemli amaçlarımız, vatandaşımızın ihtiyaçları dikkate alınarak istihdamının alt yapısını oluşturmak, fertlerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkı sağlamaktır.

            Şu an yaptığımız toplantıdaki amacımız ise, önceki yıllara ait çalışmaların değerlendirilmesinden ziyade siz değerli üyelerimizin İlçe Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi Planlama ve çalışma programına katkılarınızı almaktır. Biraz sonra yapacağım sunumdan sonra bu konuyu geniş bir perspektifle değerlendireceğimize inanıyorum.

2015-2016 eğitim öğretim yılında merkezimizin imkanları çerçevesinde eğitim talep eden kişi, kurum ve kuruluşların talepleri karşılanmıştır. Daha önceden olduğu gibi bundan sonra da Personelini eğitimlerden geçirecek her kurumun ve kuruluşun halk eğitim merkezimizle işbirliği yapmasını, drama, halk oyunları, spor faaliyetleri, el sanatları gibi kültürel ve sosyal beceri alanlarında açılacak kurslara gitmeyi teşvik etmelerini istiyoruz. Böylelikle Yaygın Eğitimin faaliyet alanı genişleyecek, hitap edeceği kursiyer sayısı artacak, yeni sosyal faaliyet ortamları oluşacaktır.

Geçen yıl açtığımız kurslar sonunda birçok vatandaşımız okuma yazma öğrendi, birçok hanım kardeşimiz beceri kurslarına giderek aile ekonomisine katkıda bulundu.  Birçok gencimiz destekleme ve yetiştirme kursları ile üniversiteye yerleşti. Mesleki kurslarla işe yerleşti. Bundan dolayıdır ki yıl boyu yapılan çalışmalarda özverili bir şekilde çalışan mesai arkadaşlarıma, öğretmen ve usta öğreticilerimize de burada teşekkür ediyorum.

Yararlı ve aktif bir çalışma için, resmi kurum ve kuruluşlarımızın yanında belediyeler, dernekler, muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarının hayat boyu öğrenme çalışmalarına destek olmalarını temenni ediyor,  teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Açık Lise ve Açık Ortaokul Kayıtları Devam Ediyor…

Şanal, konuşmasının sonunda Açık Ortaokul kayıtlarının 22 Ağustos 2016 tarihinde başladığını 23 Eylül’e kadar devam edeceğini, Açık Lise kayıtlarının ise 5 Eylül 2016 tarihinde başladığını 23 Eylül 2016 günü sona ereceğini de sözlerine ekledi.

Kaymakam Akdaş’dan Kursiyerlere Büyük Jest…

Konuşmalar sırasında yeniden söz alan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, “HEM’nin açmış olduğu kurslara kayıt yaptıran ve maddi durumu iyi olmayan kişiler için gerekli yardımların kaymakamlık tarafından karşılanacağını” bildirdi.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısının dilek ve temenniler bölümünde Kaymakam Abdullah Akdaş “Elma” ile ilgili kursların açılmasını, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Çevreyi koruma ve kullanma” konusunda kurs açılmasını, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Müdürü Duran Kış “Öğrencilerin yanı sıra Ailelere de Eğitim Verilmesi” önerisinde bulundu.

Toplantı sonunda, şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan Minibüs Şoförlerinin de ‘eğitime tabi tutulması’ görüşüne de yer verildi.


        Keçe Sergisi Gezildi…

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı sonrası Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Usta Öğreticilerine yönelik açılan Tepme Keçe Sanatı sergisi standı açıldı.


Kaymakam Abdullah Akdaş ve beraberindekiler Keçe Sanatı sergisini hep birlikte gezerken, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları hocası Zuhal Derebaşo Keçe Sanatının yapılışını pratik olarak hem yaptı hem de anlattı. Derebaşo, Kaymakam Akdaş’a Keçe’den yapılmış gül hediye etti.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap