Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı
Haberin Tarihi: 9.9.2016 11:06:00 - Okunma Sayısı:1392 defa okundu.

12- 15 Eylül 2016 tarihleri arasında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

 

12- 15 Eylül 2016 tarihleri arasında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar tamamlandı.

 

Eğirdir Kurban Hizmetleri komisyonu kararı gereğince kurban satış yeri Pınar Pazarı mahallesinde bulunan pınar pazarı panayırı içerisinde yapılacak. 11 Eylül 2016 pazar günü yani Arefe günü pınar pazarı panayırı hayvan satış yeri olduğundan dolayı pazar kale meydanında kurulacak.

 

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Eğirdir Kurban Hizmetleri Komisyonu kararına göre, Kurban satış yeri olarak Pınarpazarı Mahallesi’ndeki Pazar yeri, Kurban Kesim yeri olarak, Belediye Mezbahanesi, Pınar Pazarında bulunan açık mezbahane, Huzurevi ile Bağlar Mahallesi kurs ve okul talebelerine yardım derneği öğrenci yurdunda kurban kesimleri yapılabilecek.  

Vatandaşlarımızı, Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen kurban Kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık veya kurban kesimi için uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılamaması yönünde uyaran yetkililer, Kurban olarak kesilen sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpe ve pasaportların, kesim yerinde görevlendirilen görevlilere teslim edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Ayrıca Kurban kesim yerinde görevlendirilen; veteriner, çevre sağlık teknisyeni ve din görevlilerinin ibadet maksadıyla kurban kesecek vatandaşlarımızın bu görevlerini ifa ederken kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine yardımcı olacaklar.

Özel bahçesinde veya kurban kesmeye uygun mülkünde kurban kesmek isteyenler ise her türlü atığın toprağa gömülmesine riayet edecekler, park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık veya kurban kesimi için uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılamayacak, yapanlar hakkında kanuni işlem yapılacağı bildirildi.                            

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap