Eğirdir Gölünde Kullanılacak Ağ Malzemelerinin Göz Açıklığı Belli Oldu...!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölünde Kullanılacak Ağ Malzemelerinin Göz Açıklığı Belli Oldu...!
Haberin Tarihi: 10.9.2016 09:51:00 - Okunma Sayısı:1412 defa okundu.

Eğirdir Gölü’nde kullanılacak ağ malzemelerinin asgari vasıfları belirlendi.

Eğirdir Gölünde Kullanılacak Ağ Malzemelerinin Göz Açıklığı Belli Oldu...!

 

            Eğirdir Gölü’nde kullanılacak ağ malzemelerinin asgari vasıfları belirlendi. Buna göre; Eğirdir, Karacaören-1 Baraj Gölü ve Beyşehir Göllerinde Sudak avcılığının önlenmesi için; göz açıklığı 10 cm. den küçük uzatma ağlarının kullanımı ve Gümüş balığı (Aterina boyeri) avcılığında kullanılacak ığrıplarda ise 2 cm. den küçük göz açıklığına sahip ağların kullanımı yasaklandı.

            Konu ile ilgili bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur TURGUT şunları ifade etti:

            “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Su Ürünleri stoklarının korunması, ekonomik olarak faydalanılması ve kalitenin artırılması amacıyla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan; 13.08.2016 tarih ve 2016/35 Sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan Deniz ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 4/1 Numaralı Tebliğin 39/ç. maddesinde; “ Eğirdir Gölünde dönem boyunca sudak (Sander lucioperca) avcılığı yasaktır ” ifadesi yer almaktadır.

            Aynı tebliğin 49/8. maddesinde ise “İç Sularda kullanılacak ağların Asgari Vasıf ve Şartları İl Müdürlüğünce belirlenir ve ilan edilir. Asgari vasıf ve şartları belirlenenlerin dışındaki ağların kullanılması yasaktır ” hükmüne istinaden Eğirdir Gölü, Karacaören-1 Baraj Gölü ve Beyşehir Gölünde su ürünleri avcılığında kullanılabilecek ağların asgari vasıfları ile ilgili Valilik Makamının 01.09.2016 tarih ve 13111592/399 sayılı Olurlarında Eğirdir Gölünde Sudak (Sander lucioperca) avcılığının önlenmesi için uygulanacak avcılıkta; 4/1 Numaralı Tebliğin 39/ç ve 49/8 maddeleri gereği göz açıklığı 10 cm. den küçük uzatma ağlarının kullanımı yasaklanmış, Gümüş balığı (Aterina boyeri) avcılığında kullanılacak ığrıplarda ise 2 cm. den küçük göz açıklığına sahip ağların kullanımı yasaklanmıştır. 

            Yasağa uyulmadığı takdirde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap