Gaziler Günü Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gaziler Günü Kutlandı?
Haberin Tarihi: 19.9.2016 14:01:00 - Okunma Sayısı:1655 defa okundu.

Gaziler Günü kutlama programı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 11:00’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesinin Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Gaziler Günü Kutlandı…

19 Eylül Gaziler günü Eğirdir’de kutlandı. Kutlama programına Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Alb. Selçuk Emirdağ, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Daire Amirleri, Şehit ve Gazi yakınları ile halkımız katıldı.

         

            Gaziler Günü kutlama programı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 11:00’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesinin Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

            Çelenklerin sunulmasının ardından, devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu daha sonra İstiklal Marşımız söylenildi.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan yaptı.

 Konuşmalarında 15 Temmuz’da Darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine seslenen Koçaslan: “… İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Bu hainlerin hedefleri; ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki “Su Uyur, Düşman Uyumaz.”    Bütün bunlara karşın Türk milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudreti ile bu hainleri her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır” dedi.

 

            Gazi Hüseyin Koçaslan’ın konuşmalarının ardından kürsiye davet edilen Emekli Tarih öğretmeni, Milli hatip ve Gazi torunu İbrahim Sarıdaş da bir konuşma yaptı. Sarıdaş, konuşmalarında meydanı adeta coşturdu.


Daha sonra Gaziler Derneği ziyaret edildi.

Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Alb. Selçuk Emirdağ ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl Gaziler Derneğinin Özel Anı Defterine mesajlarını yazdılar.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan el yapımı mermileri gösterirken, Gaziler Derneğinin müze haline dönüştürülmesini talep etti.

Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz babası Ethem Kartal’ın kurtuluş Savaşı anılarını kitaplaştırdığı “Gazi Öğretmen” isimli eseri Kaymakam Akdaş’a, Garnizon komutanı Emirdağ’a, Belediye Başkanı Şengöl’e ve Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan’a hediye etti.

Kaymakam Abdullah Akdaş, Recep Bozkurt’un “Ulusal Kurtuluş Savaşında Eğirdir” isimli kitabını okuduğunu, Ethem Kartal’ın ismini ilk orada duyduğunu ve bir okulumuza mutlaka büstünün dikilmesini ifade etti.

19 Eylül Gaziler Günü programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap