İlköğretim Haftası Eğirdir?de Kutlanıyor?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlköğretim Haftası Eğirdir?de Kutlanıyor?
Haberin Tarihi: 20.9.2016 17:21:00 - Okunma Sayısı:2273 defa okundu.

2016-2017 eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı.

İlköğretim Haftası Eğirdir’de Kutlanıyor…

 

            2016-2017 eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı.

            Okulların açılmasıyla birlikte 19-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen    İlköğretim Haftası Eğirdir’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

            İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, ilçemiz okullarından Bağlar Ortaokulu Müdürü Halil Kurtuluş, Rehber Öğretmen Zeliha Keskin Özmutlu ve 6’ncı sınıf öğrencileri Kadir Sarıkaya, Mervenur Sarıdoğan ve Fatih Tekeli Kaymakam Abdullah Akdaş’ı ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdürrahim Tan da hazır bulundu.


            Bağlar Ortaokulu Müdürü Halil Kurtuluş 21 Eylül 2016 Çarşamba günü okullarında düzenlenecek olan programın davetiyesini Kaymakam Akdaş’a sundu. Kurtuluş, okullarında yapılacak olan aktivitelerden bahsetti.

            2016-2017 eğitim öğretim yılının bütün eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olması temennileriyle başlayan konuşmasında Kaymakam Akdaş şunları ifade etti: “…Öncelikle nazik ziyaretleriniz dolayısıyla hepinize çok teşekkür ediyorum. Yeni bir eğitim öğretim yılına hep birlikte girdik. Yaklaşık 20 milyon öğrencimiz okula başladı. Çocuklarımız 3 ay boyunca dinlendi, eğlendi ve yeniden okullarına geldiler. Son 15 yılda okullarımız çok değişti. Gerek fiziki olarak gerekse alt yapı olarak, gerekse de bilgi olarak çok değişti. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Modern çağı hep birlikte yaşıyoruz. Okullarımızda akıllı tahtalar, tabletler oldukça yaygınlaştı. Önemli olan bu olanakları çok iyi değerlendirmek” dedi.

            Kaymakam Akdaş, iyi öğrenciler yetiştirmenin öğretmenlerin görevi olduğunu belirterek “Okulların alt yapısını, fiziki alt yapısını güçlendirmek ve koordinasyonu sağlamak bizim işimiz. İyi bir eğitim, iyi bir öğrenci yetiştirmek de öğretmenlerimizin görevi. Çocuklarımız yarın bizim makamlara oturacaklar. Önemli olan öğrencilerimizi iyi bilgilendirip, iyi yerlere getirmek. Gençler ne kadar güçlü ve sağlam olursa, devletimiz de o kadar güçlü ve ayakta durur” dedi.

            Öğrencilere de seslenen Kaymakam Abdullah Akdaş: “…Yeni nesillerde öğrenci olmak çok kolay. Eğer iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka çok çalışmanız gerekiyor. Bir yerlere gelmemiz için koşmayacaksınız, uçarak gitmelisiniz” dedi.

            Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Kaymakam Akdaş’ın öğrencilere ‘Ne olmak istiyorsunuz?’ sorusu üzerine öğrenciler de Zoolog, Mimar ve Öğretmen olmak istediklerini ifade ettiler.


            Kaymakam Abdullah Akdaş, günün anısına öğrencilere hediye takdim etti. Akdaş, ‘Daha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz…” diyerek öğrencileri uğurladı.

 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap