16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Eğirdir Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
Haberin Tarihi: 16.5.2013 09:41:00 - Okunma Sayısı:2319 defa okundu.

Eğirdir Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı dün okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Eğirdir Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

 

            Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde ortaokul ve liselerde bilim kültürünün geliştirilmesi, bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması ve bilim kültürünün tabana yayılması amacıyla TÜBİTAK tarafından “4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı” çerçevesinde destek kapsamına alınan Eğirdir Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı açıldı.                                         

            Eğirdir Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı dün okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

            Törene; Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Isparta Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Daire amirleri, ve çok sayıda öğrenciler katıldılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenilmesi ile başlayan programda Okul Müdürü İsmet Erdal bir açılış konuşması yaptı.

            İsmet ERDAL açış konuşmasında fuarın amacını anlattı. Bilimin insan hayatındaki yerine vurgu yaptı. Bu tür etkinliğin TÜBİTAK destekli olarak ilk kez yapıldığını, bundan sonraki çalışmaların daha organize şekilde gerçekleştirileceğini umut ettiğini söyledi. Öğrencilerin iki aydır yoğun bir çalışma ve heyecan içinde olduklarını belertti. Emeği geçenlere teşekkür etti. 

            Okul Müdürü İsmet Erdal’ın konuşmasının ardından Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri folklor gösterilerini sundular.

            Eğirdir Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesini Kaymakam Yalçn Yılmaz ve beraberindekiler kestiler.

            Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarda fizik, kimya, biyoloji, matematik, tarih, coğrafya, dil ve sosyaloji alanında 25 proje yer aldı.

            Fuar alanını gezen ziyaretçiler projeler konusunda öğrencilerden bilgiler aldılar. İlçemiz okullarında okuyan öğrencilerimiz de fuarı gezme ve yapılan projeleri görme fırsatı buldular.

            Eğirdir Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Şükrü Savaş’ın hazırlamış olduğu Eski Eğirdir Manzaralarından oluşan “Anılarla Eğirdir” isimli resim sergisi de büyük ilgi gördü.

            “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, ortaokul ve lisede öğrenim görmekte olan öğrencilerin, öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma projeleri yaparak, bu araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

            Eğirdir Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda oyun parkı ve kermesin yanı sıra Isparta Kan Bağış Merkezi tarafından Kızılay Çadırı kuruldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap