Elektrik Faturasını Ödemeyenler Yandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elektrik Faturasını Ödemeyenler Yandı
Haberin Tarihi: 30.9.2013 09:32:00 - Okunma Sayısı:2047 defa okundu.

AKEDAŞ şalteri hemen indirecek

Elektrik Faturasını Ödemeyenler Yandı

AKEDAŞ şalteri hemen indirecek

 

            Devlet şirketi TEDAŞ döneminde aylarca işlem yapılmayan ödenmeyen elektrik faturaları, özelleştirme sonrasında dağıtım şirketi olan AKEDAŞ ile aboneleri karşı karşıya getird

            AKEDAŞ, son ödeme tarihini izleyen 5 iş günü içinde faturasını ödemeyen abonelerin şalterlerini indirecek.

            Isparta’yı da içine alan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) devletin işletmecilikte daha ‘esnek' olduğu bazı konularda kuralları harfiyen uygulamaya başladı. Özel sektörün kuralları katı biçimde uygulaması bazı abonelerin ‘canının yanması'na yol açtı. Abone ile AKEDAŞ’ı karşı karşıya getiren en kritik konuların başında ödenmeyen faturalar nedeniyle gündeme gelen elektrik kesme işlemi geliyor.

            AKEDAŞ tarafından işletilen elektrik dağıtım bölgelerinde, abonenin faturasını öngörülen sürede ödememesi halinde anında elektriği kesiliyor.

            Öte yandan elektriği kesilen abone hem yüklü bir faizle karşı karşıya kalıyor, hem kesme-bağlama faturası ödemek zorunda kalıyor. EPDK kaynaklarından alınan bilgiye göre abonelerden 6183 sayılı amme (kamu) alacaklarının tahsilini öngören yasa kapsamında işlem yapılıyor. Halen, bu yasa gereğince faturasını zamanında ödemeyen aboneden aylık bazda yüzde 1.4 oranında faiz tahsil ediliyor. Abone, elektrik kesme ve bağlantı için de ödeme yapmak zorunda kalıyor. EPDK'nın 1 Ocak 2013'ten geçerli tarifesine göre konutlarda kesme bağlantı bedeli 17.7 TL, sanayide 89.9 TL düzeyinde bulunuyor.

            Bir süre önce AKEDAŞ İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, Isparta’da 5 milyon TL alacakları olduğunu ifade ederek, vatandaşların borçlarını ödemelerini istemişti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap