Eğirdir?li Genç Çiftçilere Destek...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?li Genç Çiftçilere Destek...
Haberin Tarihi: 6.3.2017 17:11:00 - Okunma Sayısı:4045 defa okundu.

Zeynep Korkmaz ve Meral Kanlı’ya Toplam 80 Koyun Verildi…

                Eğirdir’li Genç Çiftçilere Destek...

                Zeynep Korkmaz ve Meral Kanlı’ya Toplam 80 Koyun Verildi…

                Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında kadın çiftçilerimize 40’ardan toplam 80 adet merinos cinsi koyun hibe edildi.                                     

                Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerimiz Zeynep Korkmaz (Akdoğan Köyü) ile Meral Kanlı (Serpil Köyü)’ya 2’şer erkek ve 38’er dişi olmak üzere 40’ar adet küçükbaş koyun teslim edildi.


                Pınar Pazarında gerçekleştirilen Koyun dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, Ziraat Mühendisi Aslıhan Yıldırım, Veteriner Hekim Volkan Bilici ve vatandaşlar katıldı.

                Yerelde kırsal kalkınmayı geliştirmek, çiftçinin gelirini arttırmak amacıyla 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) organizasyonlarıyla temin edilen koyunlar bugün Eğirdir’e geldi. Proje kapsamında koyunları almaya hak kazanan Zeynep Korkmaz ve Meral Kanlı koyunlarını almalarının mutluluğunu yaşadılar.


                Genç çiftçi projesi hakkında bir açıklama yapan Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut: “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir. Bugün de Eğirdir’de 2 bayan çiftçimize 40+40 toplam 80 adet koyun dağıtıyoruz. Bayanlarımız bu projeye başvurdular ve hak kazandılar. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

                “Genç Çiftçi” projesi kapsamında Eğirdir’de gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgiler veren Uğur Turgut: “Bakanlığımız tarafından 2016 yılında başlatılan proje kapsamında

- Arı Yetiştiriciliği’nde 3 kişiye 40’ar adet kovan,

- 14 kişiye 6’şar adet olmak üzere toplam 84 adet büyükbaş hayvan,

- 1 kişiye 40 adet keçi,

- 2 kişiye 40’ardan toplam 80 koyun dağıttık” dedi.

                Genç Çiftçi projesinin 2017 yılında da devam edeceğini belirten Turgut: “Genç Çiftçi projesi 2017 yılında da devam edecek. 2017 yılının müracaatları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu proje 2018 yılına kadar devam edecek” dedi.

                Zeynep Korkmaz ve Meral Kanlı’ya hayırlı olmasını diliyoruz.



EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap