Atatürk?ün Eğirdir?e Gelişinin 87?nci Yılı Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Atatürk?ün Eğirdir?e Gelişinin 87?nci Yılı Kutlandı?
Haberin Tarihi: 6.3.2017 17:49:00 - Okunma Sayısı:1770 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e gelişlerinin 87. yılı kutlandı.

Atatürk’ün Eğirdir’e Gelişinin 87’nci Yılı Kutlandı…

               Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e gelişlerinin 87. yılı kutlandı.

               Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin 87. Yıldönümü kutlama programı 6 Mart 2017 Pazartesi günü saat 09.30’da Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Alb. Selçuk Emirdağ ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmaları ile başladı.

               Çelenklerin sunumunun ardından Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

               Daha sonra Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu programın icrası için saat 10.00’da Kervansaray Düğün ve Toplantı salonuna geçildi.

               Buradaki program ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

               Okul öğrencilerinden Şehriban Şule Özekin Recep Bozkurt’un yazmış olduğu “Eğirdir Sizi Bekliyor” isimli şiiri okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç yaptı.

Okul Müdürü Büyükdoğaç, bu toprakların vatan olmasında çok ağır diyetler ödendiğini belirttiği konuşmasında  şunları ifade etti:

               “Biz bugün burada tarihin en gerçek kahramanlarından birinin memleketimize ziyaretini, bir coğrafya parçasını, bir toprak parçasını kanıyla canıyla diyet ödeyerek vatan yapan kahramanların başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’imize ziyaretini kutlamak ve anmak için toplanmış bulunmaktayız.

               Bize göre bu ziyaret, sadece bir devlet başkanının bir toprak parçasını ziyaretinden ibaret görülmemelidir. Çünkü vatan denilen bu yer bir coğrafya parçası değildir, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Pençelerini, ben esir yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim diyenlerin toprağına, yüreğine, özgürlüğüne saplayan alçaklar zannettiler ki varlık yokluğu yenecek, demir ve barut inancı yenecek. Geldiler, gördüler, döndüler. Onlar bu necip milleti ve onun biricik Ata’sını medeniyet dedikleri tek dişi kalmış canavarın sırtlan dişlerinde boğmak istediler. Fakat bilmedikleri bir şey vardı: Bu millet öyle bir milletti ki yokluk içinde bile davaları büyük olan, Ötüken’den Semerkant’tan yayını gererek cihan hakimiyeti ülküsüyle yola çıkarak adaleti tesis etmek üzere olan bir medeniyetin temsilcisi olan bir millettir. 1071’den 15 Temmuz’a kadar ismi değişse de cismi değişmeyenlerin Hz. Peygamberlerin ‘vatan sevgisi imandandır’, sözünü olmayan vicdanlarına sığdırmayanların ya da Kurtuluş Savaşında Büyük Ada’ya kaçarak gizli aşkına ‘Sessiz Gemi’ şiirini yazanların değil;

Üstat Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi;

               Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından,

               Koşar adım gitmeli onların arkasından.

               Kahramanlık içerek acı ölüm tasından,

               İleriye atılmak ve sonra dönmemektir. Diyerek “Geldikleri gibi giderler” sözünü şiar edenlerin tabi oldukları aziz Türk milletidir.

               Bu aziz milleti binlerce yıldır yok etmek isteyenlere deriz ki:

               Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;

               Siz ey hayat süren leşler bizi kim diriltecek?”

               Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç sözlerinin sonunda bütün şehitlerimizi andığı konuşmasında öğrenciler hep birlikte ‘burada’ nidalarıyla salonu adeta inlettiler.

               Büyükdoğaç; “…Ve o gidenlere o yüzbinlere canlarını düşünmeden bu toprağa verenler için yüce Allah diyor ki; Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler ve ben diyorum ki her an bizi izliyorlar, onları, taşıdığı o asil ruh bizim damarlarımızda… Onlara ölü demeyiniz: Malazgirt şehitleri (burada), Sakarya şehitleri (burada), Güneydoğu şehitleri (burada), 15 Temmuz şehitleri (burada), Mustafa Kemal Atatürk (burada)… hepsine selam olsun, ruhları şad olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

               Konuşmanın ardından okul öğrencilerinden Süleyman Vural “Mustafa Kemal’e Seslenme” isimli şiiri okudu.

               Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin 87. Yıldönümü kutlama programı okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo ile devam etti.

               Program Eğirdir Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Aslıhan Eşenli’nin Atatürk’ün sevdiği birbirinden güzel türküleri seslendirmesi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap