27 yıl aradan sonra Terfi Merkezleri Yenileniyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,27 yıl aradan sonra Terfi Merkezleri Yenileniyor
Haberin Tarihi: 9.3.2017 16:22:00 - Okunma Sayısı:1726 defa okundu.

Kanalizasyonun göle sızıntısı minimuma inecek. Eğirdir Belediyesi terfi merkezlerini yeniliyor. Göl koruması üst seviyelere çıkacak, çevre temizliği ve enerji tasarrufu sağlanacak.

27 yıl aradan sonra Terfi Merkezleri Yenileniyor

 

            Kanalizasyonun göle sızıntısı minimuma inecek. Eğirdir Belediyesi terfi merkezlerini yenileniyor. Göl koruması üst seviyelere çıkacak, çevre temizliği ve enerji tasarrufu sağlanacak.


 

            1990 yılında yapılan kanalizasyon terfi merkezleri, 27 yıl aradan sonra yenilendi. Eskiyen ve neredeyse atıl vaziyete yakın çalışan terfi merkezleri, yaklaşık 1 milyonluk yatırımla yenilerek tam randımanlı çalışacak duruma getirildi.  Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "1990 yılında kurduğumuz terfi istasyonlarını 27 yıl sonra yeniliyoruz ve teknolojiye uygun hale getiriyoruz. İller Bankasına ve ihaleyi alan firma yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

            Yüzde 50'si İller Bankasından yüzde 50'si de Eğirdir Belediyesinden karşılanan kanalizasyon terfi istasyonları tadilat işlemleri İller bankası ve belediye kontrolünde yüklenici İTG İnşaat Mühendislik adına Harun Eraslan tarafından yürütülüyor.

            Eğirdir Terfi Merkezleri Tadilatı İnşaatı yapımı kapsamında TM2 (Altınkum Mahallesi Plaj), TM3 (Babasultan), TM4 (Ada), TM5 (Otogar Merkez),TM6 (Kanal yanı) olmak üzere toplam 5 adet terfi merkezlerinin bakım ve onarımı yapılıyor. Yapılan tadilat işinin sözleşme bedeli 969.918,00 TL olarak belirlenirken, yapılan çalışma ile çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan, sağlık ve güvenlik riskleri asgari düzeyde olacak şekilde doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir en iyi sistem ile işletilmesi bakım ve onarımının yapılması sağlanıyor.


            Belediye Başkanı Ömer Şengöl konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İller Bankası aracılığı ile SUKAP proje kapsamında keşif bedeli 18 Milyonluk bir çalışma var. hem terfi hem de hattın tümünün değiştirilmesi projesi yapılmış ama karayollarından geçiş izni alınamamış. Karayollarından bugüne kadar olumlu bir cevap alamadık, dikine geçiş olmaz diyen karayolları  yolun yanından geçişe izin veriyor. Sistemin neredeyse tamamı yolun altından geçiyor. dolayısıyla Karayollarıyla anlaşamadık. Hastaneden Köprübaşına kadar olan kısımda boruları değiştirelim dedik. Terfi merkezlerinin, makine, jeneratör ve bina iyileştirmeleri İller Bankasınca ihale edildi. İTG firması işi aldı, işe başladı. Gördüğüm en hızlı müteahhit. Neredeyse 24 saat çalıştılar. İşi tamamlamak üzereler" dedi.

Eski sistemde çeşitli sebeplerden ve sistemin eski olmasından kaynaklanan sorunların zaman zaman ortaya çıktığını söyleyen Başkan Şengöl, "Göle olabilecek sızıntılar minimuma inecek. 1 trilyon makinelere gitti, 1 trilyon da bir kaç hat var. Kızılçubuk, Konyabucağı ve hastane- köprübaşı arası yenilenecek. Kanalizasyon şebekemizi kısmen yenilenmiş olacağız.

Mevcut Kanalizasyon sistemi 1990 da çalışmaya başladı. 1989'da ben seçildim, 1990'da arıtmayı yaptık. 26 yıldır kullanılıyordu. Sistem miladını doldurmak üzereydi. Yeni sistemde her pompaya jeneratör konuldu, dolayısıyla elektrik kesintisinde kaynaklanan sızıntı veya taşma olmayacak. Yenilenmeden tasarruf olacak. Göle gidecek en küçük akıntıyı engellemiş olacağız. En büyük tasarrufumuz bu olacak. Eski motorlarda verim düşük olduğundan daha fazla enerji harcıyordu. En az yüzde 30 enerji tasarrufu olacağına inanıyorum. 2-3 ay içinde yeni enerji tüketimi ortaya çıkacak, eskisiyle karşılaştırıp tasarruf edip etmediğimizi de öğreneceğiz. Sık sık arızalar oluyordu, yeni sistemlerle bu da ortadan kalkacak. Yapılan tadilatla terfi istasyonlarının makine, jeneratör ve binaları yenilendi. Havalandırmalar yapıldı" dedi. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap