SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI
Haberin Tarihi: 17.3.2017 10:04:00 - Okunma Sayısı:1599 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, 15 Mart 2017 tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağının başladığını bildirdi. İç sularda Su Ürünleri av yasağı 15 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI

                Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, 15 Mart 2017 tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağının başladığını bildirdi.  İç sularda Su Ürünleri av yasağı 15 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

                Av yasağı, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi ve su ürünlerinin ihracatını artırmak üzere deniz ve iç sulardaki ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması  amacıyla uygulanıyor.

  Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi ve su ürünlerinin ihracatını artırmak üzere deniz ve iç sulardaki ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması gerektiğini belirten Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, 15 Mart 2017 tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağının başladığını bildirdi.                         

                Kaymakam Akdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

                2016/35 Tebliğ no ile Resmi Gazetede yayınlanan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkında 4/1 numaralı Tebliğ gereği 15 Mart tarihinde ilimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı başladı. Buna gore ilgili Tebliğin;

1-            36/b maddesi gereği İlimiz sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15- Mart – 15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır.

2-            36/b maddesinde bu tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (Gümüş Balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır hükmü gereği ilimiz sınırları dahilinde bulunan tüm göl ve göletlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

3-            49/10 maddesi gereği tüm iç sularda, su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur.

4-            4/2 numaralı tebliğin 14. Maddesi 11. Fıkrası gereğince kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Tüm balıkçılarımızın yasalara uymalarını ve bol kazançlı bir üretim yılı geçirmelerini diliyorum” dedi.

                Öte yandan konu ile ilgili olarak Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da 

​                “Ticari avcılığın yasak olduğu dönemde Eğirdir–Hoyran Gölü, Beyşehir Gölü ve bunların bağlantılı olduğu sularda amatör (sportif) avcılık da yasaktır. Avlanma yasağı döneminde stok tespiti yapılmış balıkların satışı, İl/İlçe Müdürlüğümüzün iznine tabidir. Satış yapanların satış izin belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Ayrıca, stok tespiti yapılmış balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya mamul madde haline getirilmesi gerekmektedir.

                Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler ışığında idari para cezası uygulanacaktır. Balıkçıların ve bu işle uğraşanların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini dileriz.

                Halkımızdan; av yasaklarıyla ilgili ihlalleri en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Jandarma ile Belediye Zabıta Teşkilatına haber vermelerini rica ederiz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap