ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR
Haberin Tarihi: 1.10.2013 17:39:00 - Okunma Sayısı:2239 defa okundu.

Tedaş tarafından Eğirdir ilçe merkezindeki elektrik hatları yer altına alınıyor.

ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR

            Tedaş tarafından Eğirdir ilçe merkezindeki elektrik hatları yer altına alınıyor. Eğirdir Belediyesi, yolların bozulması pahasına geleceğe dönük olarak yapılan çalışmalara fedakârlık gösterip  müsaade ediyor.

            Yılsonuna kadar uygulanmayan projelerin ödeneğinin geri gideceği belirtilirken, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilçenin geleceği için önem arz eden elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarına riskli olmasına rağmen izin verdi.

            Tedaş tarafından ihale edilen elektrik hatlarının yeraltına alınması için çalışmalara başlayan Evren Mühendislik en kısa zamanda projeye göre hatları yeraltına alacak.

            Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmerlal, “İlçe merkezindeki elektrik hatlarının yeraltına alınması için çalışmalara riskli olmasına rağmen müsaade ettik. Plaj tarafında geleceğe dönük yeni trafo merkezleri kuruldu, Belediyemize ait yollarımız ve kaldırımlarımız bozuldu fakat Eğirdir’in geleceği düşünüldüğünde önemli bir çalışma yapıldı. Alt yapı denilince taviz vermiyoruz. İleride mutlaka yapılması kaçınılmaz olan yatırımın erken ve zamanında tamamlanması için kararlı davranıyoruz. Seçim hesabımız yok. Biran önce elektrik hatları yeraltına alınmalı. Selçuklu Şehri güzel Eğirdir’imiz, tarih, turizm ve öğrenci şehri olarak adına yakışır hale gelmelidir. Yıllardır ihmal edilmiş projeler, şimdi hızlı bir şekilde yapılıyor. Eğirdir’imiz daha da güzel olacak. 50-60 yıllık elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla görüntü kirliliği de sona erecek. 2 trilyonluk yatırımın Eğirdir’e gelmesi için saha önce çalışmalarımız olmuştu, ödeneğin geri gitmemesi için hizmetler hızla devam ediyor. Çarşı içerisindeki çalışmalara esnaflarımızın ve saygıdeğer halkımızın Eğirdir’imizin geleceği için hoşgörü ile bakmalarını arzu ediyoruz. Sabırla hizmetlerin güzelliğe dönüştüğünü hep birlikte göreceğiz” dedi.

            Tedaş tarafından ihale edilen ve Evren Mühendislik tarafından yapılan çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.  Yapılan yeni çalışmalarla sadece hatların yeraltına alınması değil, hatlar güçlendiriliyor, elektrik arızaları daha az olacak.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap