ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'NİN AÇILIŞINI BAŞBAKAN YILDIRIM YAPACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'NİN AÇILIŞINI BAŞBAKAN YILDIRIM YAPACAK
Haberin Tarihi: 22.3.2017 09:57:00 - Okunma Sayısı:1769 defa okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Benim aşkımdır’ diye nitelendirdiği şehir hastanelerinin üçüncüsü Isparta’da kapılarını hastalara açtı.

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'NİN AÇILIŞINI BAŞBAKAN YILDIRIM YAPACAK

               Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Benim aşkımdır’ diye nitelendirdiği şehir hastanelerinin üçüncüsü Isparta’da kapılarını hastalara açtı. Kamu özel ortaklığında yapılan 755 yataklı şehir hastanesinin resmi açılışını ise 24 Mart Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım yapacak.

               Mersin ve Yozgat’tan sonra inşaatı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi, sağlık hizmeti vermeye başladı. Taşıma işlemleri tamamlanan şehir hastanesinin ilk gününde hastaları poliklinik, ultrason, kan alma gibi birimlere yönlendirmek için görevliler büyük çaba sarfetti. Hastaneye ilk kez gelen vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemedi.

               9 şiddetinde depreme dayanıklı

               Kamu özel ortaklığı sistemiyle iki yıl önce inşasına başlanan 222 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu 4 bloktan oluşan ve 9 şiddetinde depreme dayanıklı hastane binası AKFEN Holding tarafından inşa edildi. 1 milyar 150 milyon TL’ye mal olan hastanede sağlık hizmetleri dışında tüm hizmetler 25 yıl boyunca AKFEN tarafından verilecek. Bu hizmetler her 5 yılda bir yenilenecek, 25 yıl sonra ise Sağlık Bakanlığına devredilecek.

               Heliport alanı bulunuyor

               Şehir hastanesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Tedavi birimi de bulunuyor. 167 poliklinikle hizmet veren hastane son teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla donatıldı. Şehir hastanesinde 20 ameliyathane, 131 yataklı yoğun bakım, 35 yataklı fizik tedavi ünitesi, 26 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 35 küvezli yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve hava ambulanslarının iniş ve kalkış yapabileceği heliport alanı da bulunuyor

               Odalarda Kur’an-ı Kerim ve seccade bile düşünülmüş

               500’ü tek kişilik 755 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesinde hastaların kaldıkları odaların otel konforunda olması dikkat çekiyor. LCD TV, konforlu yatak geniş banyo ve lavaboların yanı sıra refakatçiler için açılır kapanır deri koltuk bulunuyor. Odalara hasta ve refakatçilerin ibadetlerini yerine getirmek için seccade ve Kur’an-ı Kerim de konulurken, tavanda kıbleyi gösteren yön işareti de bulunuyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap