Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı?
Haberin Tarihi: 27.3.2017 13:43:00 - Okunma Sayısı:2158 defa okundu.

Bu yıl 27 Mart - 2 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanacak 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu tarafından düzenlenen program ile başladı.

Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı…

Kitaplar… Uygarlığa yol gösteren ışıklardır, geçmişten bugüne değin bize bilgi taşıyan, duygu ve düşünceleri gelecek kuşaklara aktaran en etkili araçlardır. Kitapsız bir yaşam kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.

Bu yıl 27 Mart - 2 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanacak 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu tarafından düzenlenen program ile başladı.

"Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" ana temasıyla kutlanan 53. Kütüphane Haftası dolayısıyla Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu konferans salonunda bir program düzenlendi.


Kütüphane haftası kutlama etkinliği bugün saat 10.00’da başöğretmen yüce önder Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kalemi kılıçtan üstün olan tüm merhum yazarlarımız huzurunda, saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Süleyman Demirel İlkokulu sınıf öğretmeni Fadime Kul yaptı.

Kütüphanelere gereken önemin verilmediğini, günümüzün en yalnız, en buruk mekanlarının kütüphaneler olduğunu ifade eden Fadime Kul, şunları söyledi:


 …Kitaplar… küçük yaşlardan itibaren en değerli arkadaşlarımızdır onlar, bize farklı pencereler açan, küçücük dünyamızı aydınlatan. Eminim hepimizin çocukken bir kitap arkadaşı olmuştur. Okurken sıkılmadığı tekrar okumaktan bıkmadığı benim de vardı böyle bir arkadaşım. ÇALIKUŞU. Bana bu kitapla açıldı okumanın sihirli dünyası.

İşte biz de bu en değerli arkadaşlarımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik.

Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan haftayı da bu sebeple Kütüphaneler Haftası olarak kutluyoruz.

Hemen hemen her il ve ilçemizde kütüphane bulunur. İlçemizdeki halk kütüphanesi, Kültür ve turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatı olan alt birimidir. Eğirdir Halk kütüphanesi 16.7.1969 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının ilçe alt birimi olarak açılmış ve 16.7.1971  tarihinde Kültür Bakanlığının kurulması ile  Kültür Bakanlığına bağlanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığının birleşmesiyle faaliyetlerine Kültür ve Turizm Bakanlığının alt birimi olarak devam etmektedir. Ayrıca Barla ve Sarıidris Halk Kütüphaneleri, Kütüphanemize bağlı şubelerdendir. Sarıidris Halk Kütüphanesi Bakanlığın emirleri doğrultusunda Belediyeye devredilmiş olup takibi kütüphanemiz tarafından yapılmaktadır.


Son olarak kütüphanemiz 2011 yılı itibariyle mülkiyeti bakanlığımıza ait olan yeni binaya taşınmış ve hizmetlerini burada sürdürmektedir. Fiziki ve teknolojik olarak modern bir zeminde okurlara hizmet vermektedir.

Ne yazık ki ülkemizde kütüphanelere gereken önem verilmemektedir. Günümüzün en yalnız, en buruk mekanlarıdır kütüphaneler. Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların, kitabın bedava olduğu  kütüphanelere gitmediğini görüyoruz.

Her tür kitabı bulabileceğimiz kütüphaneler biz okuyucularını beklemektedir. Okul ve sınıf kütüphaneleri kurmak için bu haftayı vesile kılıp hemen kolları sıvamalıyız. Bizlere ödünç kitap veren kütüphaneleri sık sık ziyaret etmeli ve her şeyden önemlisi haftada en az birkaç kitap okumalıyız." dedi.

Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri; şiirlerin okunması, Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi’nin hazırlamış oluğu slayt izlenilmesi , fıkra ve Halk Oyunları gösterileri ile devam etti.


Bir kitabın değeri, onu ne kadar çok insan okursa o kadar artar.

 Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde okul öğrencilerinden Berranur Çubuk, kütüphaneler haftası nedeniyle yaptığı ‘Bir Kitap Bin Hapishane Kapatır’ çalışma dolayısıyla ödüllendirildi. Çubuk, ödülünü Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya’nın elinden aldı.

2.3. ve 4. Sınıf arasında Mart ayı içerisinde düzenlenen en fazla sayfayı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İkinci sınıflar arasında; birinci olan 2/A sınıfından Gülendam Aksüt, 2/B sınıfından Yiğit Kitiş ve 2/C sınıfından Yağmur Dile ödüllerini Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün elinden aldı.

Üçüncü sınıflar arasında; birinci olan 3/A sınıfından Buse Çimen, 3/B sınıfından Ezelhan Eylül Aydın ve 3/C sınıfından Emre Kozak'ın ödüllerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P.Alb. Mehmet Selçuk takdim etti.

Dördüncü sınıflar arasında; birinci olan 4/A sınıfından Zeynep Aslı Öz, 4/B sınıfından Begüm Uludağ ve 4/C sınıfından Deniz Göğebakan'a ödüllerini Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş takdim etti.

Kitap Sergisi Gezildi…

"Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" ana temasıyla kutlanan 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulunda düzenlenen programın ardından Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğuna geçildi. Burada görevliler tarafından hazırlanan kitap sergisi gezildi.


Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Bedriye Küçükkara, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla hem çocuklar için hem de yetişkinler için kitap sergisinin açıldığını, hafta boyunca serginin açık kalacağını ifade ederek öğrencileri ve vatandaşlarımızı sergiyi görmek için Kütüphaneye davet etti.

…En eski kitaplar bile onları okumamış kişiler için yenidir. Kitaplar en iyi dostlarımızdır. Dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Hayatımız boyunca kendimizi mutlu ve güvende hissedelim… Kütüphaneler Haftası kutlu olsun...

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap