CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR
Haberin Tarihi: 2.10.2013 17:38:00 - Okunma Sayısı:1764 defa okundu.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası, ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR   

            1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası, ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

            Kutlama etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, Yenimahalle Camii İmam Hatibi Yusuf Şener, Kızılçubuk Camii İmam Hatibi Nail Gürdal, Sekibağ Camii İmam Hatibi Selim Taş, Yazla Camii İmam Hatibi Halit Menteşe, Ağa Mahallesi Camii Müezzini Mustafa Eryılmaz ve Konyabucağı Camii İmam Hatibi Ersoy Ballı, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ı makamlarında ziyaret ettiler.

            Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın, vatandaşlarımızın camilere olan ilgisini artırmak, kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla kutlandığını söyleyen Müftümüz Abdurrahim Kocagöl, hafta nedeniyle camilerimizde ve etrafında onarım ve temizlik işlerinde bir farkındalık oluşturulduğunu, bu seneki kutlamalarda “Cami ve Kadın” temasının işlenerek, kadınların ve çocukların camiye daha duyarlı olmalarının amaçlandığını belirtti. Bugüne kadar camilerimizde kadınlarımızın arka planlarda ibadet ettiğini ancak yeni yapılan camilerde kadınlarımızın nezih bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak amacıyla ortam hazırlandığını da anlatan Müftü Kocagöl, camilerimizde engelliler için de düzenlemeler yapıldığını, bu yıl 3 veya 4 camimizde kütüphane oluşturulmasının planlandığını açıkladı. Camilerimiz etrafındaki fakir fukara vatandaşlarımızın evlerinin de ziyaret edileceğini anlatan Müftümüz Abdurrahim Kocagöl, maddi sıkıntı içerisinde olan vatandaşlarımıza Kaymakamlığımız işbirliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan maddi destek sağlanmasının da amaçlandığını ifade ederek, bugüne kadar kendilerine her türlü desteği veren Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’a teşekkür etti.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaykmakam Dr. Yalçın Yılmaz ise camilerimizin sürekli açık mekanlar, din görevlilerimizin de sürekli ve fedakarca çalışan kişiler olduğunu dile getirerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap