HALK EĞİTİM MERKEZİ SURİYELİLER İÇİN EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HALK EĞİTİM MERKEZİ SURİYELİLER İÇİN EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ
Haberin Tarihi: 3.4.2017 17:41:00 - Okunma Sayısı:1940 defa okundu.

Anne Rehap Mahcup'un, iki kızı ve 1 oğlu ile birlikte Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek, Türkçe öğrenmek istediklerini belirtmeleri üzerine Eğirdir Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma-yazma kursu açıldı.

HALK EĞİTİM MERKEZİ SURİYELİLER İÇİN EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ

                Ülkemizdeki yaklaşık 3 milyon sığınmacı Suriyelilerden az da olsa bir kısmı Eğirdir'de ikamet ediyor ve bunlar yaşadıkları yere uyum sağlayabiliyorlar. Bunun için Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdirliler desteklerini sürdürüyor.

                Öte yandan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bölgeye uyum süreci kapsamında ve sosyal alanda iletişimleri  için Türkçe Öğretimi okuma ve yazma kursları açıyor.

                Anne Rehap Mahcup'un, iki kızı ve 1 oğlu ile birlikte Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek, Türkçe öğrenmek istediklerini belirtmeleri üzerine Eğirdir Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma-yazma kursu açıldı.  Türkçe öğretmeni Yaşar Çetin'in, büyük bir özveride bulunarak eğitim süresince her hafta kendi aracıyla gidip Mahcup ailesini evlerinden aldığını, kurs bitiminde de onları evlerine götürdüğünü dile getiren yetkililer "onların bu isteklerini karşılıksız bırakamazdık" dediler.

                Kursa devam Aya Mahcup’un nişanlandığını, yazın ise düğünlerinin olacağını öğrendik. Kendilerine mutluluklar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap