TÜRKİYE'DEKİ 12 PANAYIRDAN BİRİ EĞİRDİR'DE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRKİYE'DEKİ 12 PANAYIRDAN BİRİ EĞİRDİR'DE
Haberin Tarihi: 4.10.2013 09:56:00 - Okunma Sayısı:1970 defa okundu.

Eğirdir Pınarpazarı Panayırı'nın Türkiye'deki 12 panayırdan biri olduğu açıklandı.

TÜRKİYE’DEKİ 12 PANAYIRDAN BİRİ EĞİRDİR’DE

            Çanakkale Üniversitesi Coğrafya Bölümü tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye’deki panayırlar araştırılıyor. Eğirdir Pınarpazarı Panayırı’nın Türkiye’deki 12 panayırdan biri olduğu açıklandı.

            Çanakkale Üniversitesi Coğrafya Bölümünün hazırladığı projesi kapsamında Eğirdir’de araştırmalar yapılıyor. Araştırmalara katılan Yrd. Doç. Dr. Faize Sarış, Yüksek lisans öğrencisi Ferit Aslan, Lisans öğrencileri Kamile Manav, Hasan Altuntaş, Sabriye Yalçın, Günay Özdemir ve Buket Kula birlikte Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

            Eğirdir’i çok sevdiklerini belirten Çanakkale Üniversitesi öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr. Faize Sarış ve öğrencileri, bilgi, broşür ve kitaplar vererek kendilerini aydınlatan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ettiler.

            “Türkiye’deki Panayırların Geleneksel Bir Ticaret Sisteminin ekonomik Sosyal ve Kültürel etkilerinin mekânsal analizi” isimli proje kapsamında araştırmaları sürdüren Çanakkale Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileri, Türkiye’de 12 panayırın belirlenmiş olduğunu ve bu 12 panayırdan en büyüklerinden birinin Eğirdir Pınarpazarı Panayırı olduğunu vurguladılar.

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, güzel bir çalışma başlatarak tarihi araştıran öğretim üyesi ve öğrencilere başarılar diledi. Eğirdir’i tanıtıcı broşür ve kitaplar veren Başkan Özmeral, heyete Pınarpazarı konusunda çeşitli bilgiler aktardı.

            Çanakkale’den gelen araştırmacılar, Pınarpazarı’nda da incelemelerde bulundular. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in Pazar günü kurulan Pınarpazarı Panayırı’nda araştırmacıları yalnız bırakmaması ve yakın ilgisi dikkat çekti.

(Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap