HIZLI TREN HATTI'NIN EĞİRDİR'DEN DE GEÇMESİ İSTENİYOR!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HIZLI TREN HATTI'NIN EĞİRDİR'DEN DE GEÇMESİ İSTENİYOR!...
Haberin Tarihi: 19.4.2017 17:16:00 - Okunma Sayısı:3262 defa okundu.

BÖLGE HALKI, DEVLET DEMİRYOLLARI'NDAN MÜJDELİ HABER BEKLİYOR...

HIZLI TREN HATTI'NIN EĞİRDİR'DEN DE GEÇMESİ İSTENİYOR!...

BÖLGE HALKI, DEVLET DEMİRYOLLARI'NDAN MÜJDELİ HABER BEKLİYOR...

                Isparta-Burdur-Antalya, hızlı tren hattının proje çalışmalarına başlanıldığı ve ihalesi için hazırlıkların yapıldığı öğrenildi.

                "Hızlı Tren Hattı" proje çalışmalarının başlaması üzerine gazetemize gelen ve bizleri arayan hemşehrilerimiz, Isparta-Burdur-Antalya hattı olarak düşünülen proje kapsamına Eğirdir'in mutlaka alınması gerektiğini belirttiler.

                Projenin Isparta noktasından, Eğirdir'e kadar şu an Devlet Demir Yolları (DDY)'na ait raylarının bulunduğunu, bu rayların "Hızlı Tren" şartlarına göre ıslah ve modernize edilmesinin yeterli olacağını, Isparta-Eğirdir arasındaki tren yolu mülkiyetinin DDY'na ait olması nedeniyle ayrıca bir KAMULAŞTIRMA yapılmasına gerek olmayacağını dile getirdiler.

                Eğirdir'in sadece "20 bin nüfuslu bir ilçe" olmadığını söyleyen hemşehrilerimiz, Eğirdir'in turizm yönüyle ülkemizde büyük öneme sahip olduğunu, Dağ Komando Okulu, Kemik Hastalıkları Hastanesi, Meslek Yüksek Okulları, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü yanısıra pekçok kurumların varlığı nedeniyle çok fazla hareketliliğin yaşandığı bir konumda olduğunu vurguladılar.

                Isparta-Burdur-Antalya hattı, Isparta noktasından Eğirdir'e uzanması istenilen "Hızlı Tren Hattı'nın, Gelendost, Aksu ve Sütçüler ilçeleri için de bir KAPI görevini üstleneceğini anlatan hemşehrilerimiz, Isparta'da 100 bine yakın öğrencinin bulunması ve günübirlik turizm hareketlerinin gözönüne alınmasıyla EĞİRDİR NOKTASI'nın mutlaka proje içerisine alınması gerektiğini dile getirdiler.

                Hızlı Tren Hattı'nın Eğirdir'e ulaşmasıyla, DDY'na ait İstasyon Mahallesindeki arazinin yeniden ve amacına uygun kullanılabileceğini, Tren Garı alanında bulunan tarihi binaların aslına uygun restore edilmesi ve yeşil dokunun korunarak "asli hizmetine" dönebileceğini anlatan hemşehrilerimiz, yetkililerimizin Isparta-Eğirdir arası Hızlı Tren Projesinin ELZEM olduğunu bilerek, proje çalışmalarına dahil edilmesi için gayret göstermelerini istediler.

                Sayın Isparta Milletvekillerimizin, sayın Valimizin, DDY 7. Bölge Müdürlüğünün, Isparta Gar Müdürlüğünün ve tüm siyasilerimizin konuyu gündeme getirmelerini diliyor, "MÜJDELİ HABERi" Eğirdir ve Bölge halkı adına bekliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap