Mescid-i Aksa?da bir iftar sofrası da sen kur

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mescid-i Aksa?da bir iftar sofrası da sen kur
Haberin Tarihi: 26.4.2017 16:08:00 - Okunma Sayısı:1352 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde görevli şirket işçileri, Filistinli Mazlumların mübarek Ramazan ayında rahat bir şekilde iftar açabilmeleri için, yardım kermesi düzenlediler.

               Mescid-i Aksa’da bir iftar sofrası da sen kur

               Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde görevli şirket işçileri, Filistinli Mazlumların mübarek Ramazan ayında rahat bir şekilde iftar açabilmeleri için, yardım kermesi düzenlediler.

 

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde yıllardır hizmet veren şirket çalışanları, bu sefer mazlum Filistin halkı için kolları sıvadı. Şirket Müdürü Evren Durmuş öncülüğünde hastane bahçesinde açılan kermeste, gıda ürünleri satışa sunuldu. 28 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak kermes sayesinde, Mescid-i Aksa’da iftar sofraları kurulacak.  Filistin’de yaşanan İsrail zulmüne dikkat çekmek için de böyle bir etkinlik yapma gereksinimi duyduklarını ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şirket Müdürü Evren Durmuş; “Filistinli kardeşlerimizin zulüm altında yaşadığını görüyoruz. Bu zulme sessiz kalmak bizleri her geçen gün derinden yaralıyor. SDÜ ve Hastane yönetimimizden izin aldıktan sonra şirketimiz bünyesinde görevli arkadaşlarımızla kolları sıvadık ve Filistinli mazlumlar için bir şeyler yapmak istedik. Netice de kermes organizasyonumuzu hayata geçirdik. 8 milyon Yahudi’ye karşı 1,5 milyar Müslüman’ın sessiz kalması bizleri üzüyor. 1,5 milyarın içindeki sessizlik olmamak için farkımızı ortaya koymak istedik. İsrail Cezaevlerinde yatan Filistinlilerin açlık grevine karşı, hapishane karşısında mangal yakan İsraillilerin insanlık dışı uygulamalarını hepimiz gördük. İnsanlıktan nasibini almamışları Cenab-ı Allah’a havale ediyoruz.  Zalimin İsrail’i varsa, Mazlumun da Türkiye’si var. Saygıdeğer Ispartalıların kermesimize katkısını bekliyoruz. Cuma gününe kadar açık olacak kermesimizde hem sevaba girin, hem de karnınızı doyurun” dedi. Kermes etkinliğine destek veren SDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri de tüm Ispartalıları kermese davet ettiler. Öğrenciler adına konuşan İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Ebubekir Dilli’de yaşanan vahşete seyirci kalınmamasını istedi.  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap