İlçe Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı Ekipleri Kaçak Avlanmaya Geçit Vermiyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı  Ekipleri Kaçak Avlanmaya Geçit Vermiyor
Haberin Tarihi: 2.6.2017 16:29:00 - Okunma Sayısı:2279 defa okundu.

Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Bot Timi, Eğirdir Gölünde kaçak avlanmayla mücadele için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

İlçe Jandarma Asayiş Bot Tim Komutanlığı  Ekipleri Kaçak Avlanmaya Geçit Vermiyor

                Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Bot Timi, Eğirdir Gölünde kaçak avlanmayla mücadele için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

                Gölde devriye faaliyetinde bulunan ekipler, dün sabah saat 05:00 sıralarında Gelendost ilçesi Yenice Köyü açıklarında bir adet plakasız balıkçı teknesinde bulunan 2 şahsın kaçak avcılık yaptıklarını ve gölden ağ çektiklerini tespit ederek balıkçı teknesi ve bin metrelik misina ağa el koydu. İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’ndan verilen bilgiye göre;  El konulan tekne ve balıkçı ağı Gelendost Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edilerek 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun “Zaman Yasağı İhlali” maddesinden ilgili şahıslara işlem yapıldı.

                İlçe Jandarma Asayiş Tim Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada “Su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 15 Mart ile 15 Haziran 2017 tarihleri arasında iç sularda balıkçılık faaliyetinde bulunmak kesinlikle yasak olup; İlçe Jandarma Asayiş Tim Komutanlığı ekiplerimiz, denetimlere aralıksız devam edecektir.” denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap