BAŞKAN ŞENGÖL; LİBERAL DEMOKRAT BİR YEREL YÖNETİCİ OLARAK, PRAGMATİST YAKLAŞIMLARIYLA, KANAL 32 İZLEYİCİLERİNİ EKRANA KİLİTLEDİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL; LİBERAL DEMOKRAT BİR YEREL YÖNETİCİ OLARAK, PRAGMATİST YAKLAŞIMLARIYLA, KANAL 32 İZLEYİCİLERİNİ EKRANA KİLİTLEDİ?
Haberin Tarihi: 4.7.2017 11:04:00 - Okunma Sayısı:1194 defa okundu.

ŞENGÖL, dört dönemdir yapmakta olduğu yerel yöneticilik görev süresince, belki de en önemli söylemini, bir bulut olup şimşek gibi elektrik boşaltıyordu bir yerlere…

BAŞKAN ŞENGÖL; LİBERAL DEMOKRAT BİR YEREL YÖNETİCİ OLARAK,

PRAGMATİST YAKLAŞIMLARIYLA, KANAL 32 İZLEYİCİLERİNİ EKRANA KİLİTLEDİ…

ŞENGÖL, dört dönemdir yapmakta olduğu yerel yöneticilik görev süresince, belki de en önemli söylemini, bir bulut olup şimşek gibi elektrik boşaltıyordu bir yerlere… Bakın ne diyordu: “GÖLE BALIK ATMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK!!!” Aferin Başkan ŞENGÖL’e . Bravo, gerçekten bravo. “İşte bu!!!” dedirtecek bir söylem biçimi.
Başkan ŞENGÖL’ün, Gölümüzle ilgili müteaddit (=birçok) defalar tekrarladığı bir başka söylem biçimi de şöyleydi: “EĞİRDİR GÖLÜ, YEDİ KOCALI HÜRMÜZ!!!”
***
Yeni söylemi de, eski söylemi de çok anlamlı ve de başkaldıran bir mesajdı. Bu mesaj; başta merkezi otoriteye, onun taşra yapılanmasına ve son tahlilde halka idi. Bugün, Dünya suyunu yönetmekte olan, eski DSİ Genel Müdürü hemşerimiz Prof. Dr. Doğan Altınbilek, bize şunu demiştir: “…Eğirdir Gölüne su ürünleri ile ilgili bir aşılama, bilimsel raporlara dayandırılmadan, denge politikaları irdelenmeden, gelişigüzel yapılamaz ve yapılmamalıdır da.”
…Evet, en yetkili ağız, hem de bilim adamı kimliği ile bunu derken, yerel siyasi aktör ŞENGÖL de bunu diyordu…Aklın yolu birdi çünkü. Tatlı su Levreği (=Sudak/ Dişli Balık / Canavar Balık) Gölümüze aşılanırken, şu düşünce ve mantalite hakimdi: Yağsız, proteince zengin ve kar marjı yüksek ticari bir balık. İşte bu kafa; VAHŞİ KAPİTALİZMİN ta kendisi!!! Gölümüzün su ürünleri dengesini bozan ve yok eden de vahşi kapitalizm!!! Gümüşler / Takozlar / Çim Sazanı derken, altüst olan Göle da Fatiha okuyorduk… Göl, bitmişti!!!
***
ŞENGÖL, gümül sineği ile mücadele yöntemi olarak, “Larva yiyen yeni balığı Göle atmak” tan söz ediyordu Kanal 32’nin canlı yayınında. Aman Başkan n’aptın Sen?!!! Bu; şimşekteki kırık çizgidir. “Göle balık atma gibi bir lüksümüz yok” demiştin. Bu tenakuz (=çelişki) niye?
***
Başarılı bir göl restorasyonu yapabilmek için, balık stoğunun en az %75 oranında azaltılması gerekmektedir. Ötrofikasyon sorunlarıyla mücadele etmek için, göl restorasyon programının yanı sıra, besin tuzu azaltma politikası paralel yürütülmek zorunda… Uygulamalardan çıkan sonuçlara göre; balık stoklarının azaltılması şeklinde yapılan biyomanipülasyonun, en başarılı tedbir olduğu da ortaya çıkmıştır.
Eğirdir Gölüne gelen toplam besin tuzu yoğunluklarını azaltmak için alınacak genel önlemler ile ekolojik kaliteyi iyileştirecek özel önlemler, Gölün kurtarılması için ilk adımlar olacaktır. Biyomanipülasyon adı verilen besin ağı manipülasyon teknikleri, zaman kaybetmeden hayata geçirilmeliydi…
Tarım sonucunda ortama giren azotun nüfuz edici özelliği nedeniyle, azot kontrolü fosfor kontrolünden çok daha zor. Etkili olan yöntemler; “DAHA AZ YOĞUN TARIM YAPILMASI” nı gerektirmektedir…
***
Başkan ŞENGÖL, her şeyi Eğirdir Belediyesinden bekleyen, Merkezi Otoritenin ve ona bağlı taşra yapılanmasının yetkisinde olan tasarruflar için, vatandaşların kendilerini yetkili ve sorumlu görmeleri karşısında,bakın nasıl bir söylem geliştirmişti: “Beni, Eğirdir Cumhuriyetinin Başkanı zannediyor”
***
…Ve  2019 ?!!! Evet, 2019; hem yerel, hem genel ve hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı bir yıldı. Şakir soruyordu ŞENGÖL’e: “Aday olacak mısınız?” Yanıt, usta bir yerel siyasetçinin vermesi gereken tarzda oldu. Ne “evet” dedi ve ne de “hayır”. Peki, ne dedi? Şunu dedi: ”… O da bende kalsın. Daha zamanı var.  Benden önceki arkadaş, iftira atmamış olsaydı, belki ben burada başkan olarak bulunmazdım.
Ben Zeki TARHAN olarak, 2019 için ŞENGÖL’ün söyleyemediğini, buradan söyleyeyim: 2019’da, Eğirdir Yerel Yönetiminin başına, Mimar Ali SİNAN’ın vizyonuna  ve  ŞENGÖL’ ün pragmatizmine sahip, her iki özelliği içselleştirmiş bir aday geçecek.
Ee, bu kadar da ileriyi görelim canım.
 -----  SON ----      

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap