DSİ POMPALARINDA BALIK KATLİAMI!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DSİ POMPALARINDA BALIK KATLİAMI!...
Haberin Tarihi: 12.7.2017 14:17:00 - Okunma Sayısı:1895 defa okundu.

LEVREK BALIKLARI ARTIK BAHÇELERDEN TOPLANIYOR...

DSİ POMPALARINDA BALIK KATLİAMI!...

LEVREK BALIKLARI ARTIK BAHÇELERDEN TOPLANIYOR...

               Eğirdir Gölü çevresindeki ovalarda sulama sezonunun başlamasıyla birlikte, gölümüzdeki balıkların adeta katliamına da başlandı.

               Eğirdir Gölü'nden ovalara sulama suyu temin eden, Devlet Su İşleri'ne ait 8 ana pompa yanısıra, yaklaşık 30 ayrı küçük sulama pompasından suyla birlikte emilen balık yavruları, artık bahçelerden toplanıyor...

               Defalarca gündeme getirmemize rağmen DSİ pompalarında şimdiye kadar hiçbir önlem alınmazken, 3 cm'den 10 cm'ye kadar, özellikle levrek (sudak) balıklarının, bahçelerde telef olması, geçimini gölden sağlayan balıkçılarımızın yanısıra vatandaşlarımızı da kahrediyor.

               Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, DSİ pompaları yanısıra Köprübaşı regülatöründen de balık yavrularının kaçarak telef olduğu anlatırken, "konuyu defalarca gündeme getirdik. Milyonlarca balık DSİ pompalarında telef oluyor, göle balık salmaktan öte, asıl amaç gölümüzün balıklarına sahip çıkmak olmalıdır..." ifadeleriyle üzüntülerini dile getirirken, Beydere Köyü Su Ürünleri Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Mustafa Yaman da "su ürünleri kooperatifleri olarak DSİ pompalarında balık teleflerini defalarca ilgililere ilettik. Bize 'bunlar yem balığı, ekonomik değeri yok' dediler. Lütfen bir defa da olsa DSİ pompalarında inceleme yapsınlar, telef olan balıkların levrek ve sazan balıkları olduğu görsünler... Görsünler ki, içleri sızlasın ve önlem alsınlar..." sözleriyle, yetkililerimizin konuya ÇOK ACİL çözüm bulmasını dile getirdiler.


Fotoğraflar: Gelendost bölgesi avcılarından Memiş Uysal.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap