DSİ POMPALARINDAKİ BALIK TELEFLERİ ÖNLENECEK?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DSİ POMPALARINDAKİ BALIK TELEFLERİ ÖNLENECEK?
Haberin Tarihi: 14.7.2017 13:15:00 - Okunma Sayısı:2096 defa okundu.

ALINACAK ÖNLEMLER İÇİN KOMİSYON KURULACAK…

DSİ POMPALARINDAKİ BALIK TELEFLERİ ÖNLENECEK…

ALINACAK ÖNLEMLER İÇİN KOMİSYON KURULACAK…

13 Temmuz Perşembe günü gazetemizde yayınlanan “DSİ Pompalarında Balık Katliamı”, “Levrek balıkları Artık Bahçelerden Toplanıyor” başlıklı haberimiz üzerine bugün ilçemize gelen Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcısı Recep Alan, DSİ pompalarındaki balık teleflerinin önüne geçilmesi için, yapılacak çalışmalarla ilgili bir Komisyon kurulacağını söyledi.

Bugün sabah saatlerinde, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nde yapılan değerlendirme toplantısına, DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Recep Alan yanı sıra DSİ Su Ürünleri Mühendisi Hüsrev Kalay, Eğirdir SAREM’den Su Ürünleri Mühendisi Rahmi Uysal, Eğirdir Sulama Birliği Müdürü Tarık Eryiğit, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ayhan Küçükköse ve gazetemiz sahibi Abdullah Sinan katıldı.

DSİ Sulama pompalarındaki balık teleflerinin yıllardır gündeme geldiğini, teleflerin konulan filtrelerle önlenmeye çalışıldığını söyleyen DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Recep Alan, ilgili kurumlar ve gölümüzdeki Balıkçılık Kooperatiflerinin katılımlarıyla bir komisyon oluşturularak, geniş bir araştırmanın yapılmasının gerektiğini ve alınacak önlemler için acilen bir komisyon oluşturulmasının önemini vurguladı.

Eğirdir Gölündeki balık teleflerinin kendilerini de üzdüğünü dile getiren ve çok acil şekilde çalışmalara başlanacağını belirten DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Recep Alan’a gösterdikleri ilgi ve hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.

Abdullah Sinan - Akın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap