267 Uzman Erbaş Mavi Bere Taktı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,267 Uzman Erbaş Mavi Bere Taktı?
Haberin Tarihi: 14.7.2017 16:56:00 - Okunma Sayısı:2738 defa okundu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 42’nci dönem Uzman Erbaşların yemin töreni yapıldı.

267 Uzman Erbaş Mavi Bere Taktı…

               Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 42’nci dönem Uzman Erbaşların yemin töreni yapıldı.


               Türk Komandosunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bugün saat 09.30’da 42’nci dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu’na katılan 267 askerin yemin töreni yapıldı. Uzman Erbaşlar yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini takmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadılar. Askerler, arkadaş ve silah tutarak yemin ettiler.


               Yemin töreni programı;  Sancağın yerini almasından sonra ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

               Daha sonra 42’nci dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu’na katılan 267 Uzman Erbaş’ın yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından kursiyerler adına konuşmayı P. Uzm. Onb. Hüsnü Özkan Altan yaptı.

               P. Uzm. Onb. Hüsnü Özkan Altan’ın konuşmalarından sonra, kursiyerler yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini taktılar.


               Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ, “Komandonun mabedinde 42’nci dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerlerinin yemin törenine hepiniz hoş geldiniz.” diyerek başladığı konuşmasında “...Çok kıymetli ailelerimiz; sizin verdiğiniz vatan, millet sevgisiyle evlatlarınız, memleketimizin bu sıkıntılı döneminde ‘biz de varız dediler’ ve en zoruna talip oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız hakkınızdır” ifadelerini kullandı.

               Uzman Erbaşların yapmış oldukları yeminin çok önemli olduğunu ve şehitlerimizin bu yemine şahitlik ettiğini ifade eden P.Alb. Emirdağ; “Zorlu bir eğitim dönemi geçirerek komando birliklerine saflarına katılacak bu yiğitlerin yeminine hep beraber şahit olduk. İnanıyorum ki; bu yemine yerde olanlar kadar göktekiler de şahitti. Şehitlerimiz, yeminlerinize şahit olsun. Olsun ki, ömür boyu yeminlerinizin sorumluluğunu gönüllerinizde taşıyın. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun” dedi.


               Konuşmalarında silah arkadaşlarına da seslenen Garnizon Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ: “Kahraman silah arkadaşlarım, bizler komandoyuz. Yüzyıllardır Türk devletinin düşmanlarını titreten, korkutan akıncılarız, serdengeçtileriz. Sizlerle saflarımız daha da güçlenecek. Unutmayın bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Ne dokundururuz, ne de laf söylettiririz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Tarihin her döneminde fitne ve fesat yuvalarıyla uğraştık, her defasında da mazlumun ahını zalimlerin yanında bırakmadık, bırakmayacağız da. Adalet ve büyük devletler kurduk, şimdi de duyulan yükselen Türk Devletinin ayak sesleridir. Nasıl Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale’de, Birinci Dünya Savaşının diğer cephelerinde, İstiklal Harbinde verdiğimiz şehitlerin manevi omuzlarında yükseldiyse bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz şehitlerle devletimiz yükselmeye devam edecektir. Bir parça huzurumuz olacaksa o da şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine olacaktır. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun.” dedi.

               Konuşmalarının sonunda devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad eden P. Alb. Selçuk Emirdağ: “Bu vesile ile başta GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!..” diyerek, sözlerini tamamladı.


               42’nci dönem Uzman Erbaşların yemin töreninde P.Uzm. Çvş. Mustafa Topaç eşliğinde askerler Komando Andını gerçekleştirdiler.


               42’nci dönem Uzman Erbaş yemin töreni programı fotoğraf çekimi ile sona erdi. Sahaya inen aileler evlatlarına sarılarak hasret giderdiler.


EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap