15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜNDE EĞİRDİR'DE DE HALK MEYDANLARDAYDI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜNDE EĞİRDİR'DE DE HALK MEYDANLARDAYDI?
Haberin Tarihi: 17.7.2017 14:39:00 - Okunma Sayısı:1703 defa okundu.

Eğirdir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Eğirdir Hükümet meydanına akın ederek, demokrasiye bir kez daha sahip çıktı.

15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜNDE EĞİRDİR'DE DE HALK MEYDANLARDAYDI…

Eğirdir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Eğirdir Hükümet meydanına akın ederek, demokrasiye bir kez daha sahip çıktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de şehitlerimiz rahmetle, minnetle, saygıyla anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli irade Fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan anma etkinleri iki gün boyunca devam etti.

15 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleşen törende ilk önce aziz şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Eğirdir Hükümet meydanında Saat 21:00’de saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. MHP Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Özkeskin, Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Veli Gök, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Kaymakam Akdaş: “15 Temmuz Darbe Girişimini Unutmayacağız, Unutturmayacağız…”

Kaymakam Abdullah Akdaş şunları ifade etti: “…Bir yıl önce tam da bugün menfur bir olayın, haince bir olayın yaşandığı gecedeyiz. Bir yıl önce bu saatlerde İstanbul köprülerinde, Ankara meydanlarında yurdumuzun çeşitli il meydanlarında insanlarımız tankların önüne yatıyor, genci yaşlısı, ihtiyarı, çoluğu-çocuğu meydanlara akıyor ve kimi vatan evlatları şehit düşüyor. Tam 249 şehit, yaklaşık 6-7 saat içerisinde 2200’ün üzerinde de gazimiz oluyor. Öyle haince bir kalkışmaydı ki kendi silahımızla, kendi kurşunumuzla, kendi uçağımızla, kendi tankımızla milletimizin üzerine geldiler. Milletimize acımadan, milletimize kesinlikle ve kesinlikle göz açtırmadan saldırdılar. Dünya böyle bir hainliği görmedi. Hiçbir millet böyle bir hainliği yaşamadı. Bunlar yıllarca insanlarımızı kandırdılar. Dinle, İmanla, Hizmetle, kandırdılar. Varımızı yoğumuzu bu hizmet için harcayıp bizi iliklerimize kadar sömürdüler, semizleştiler ve güçlendiler. Kendileri o kadar güçlü gördüler ki milleten de üstün görmeye başladılar. Ama bu  millet, kendinden üstün sadece Allah’ın olduğunu biliyor. İşte öyle bir günün bugün yıldönümünü anıyoruz. 250 şehidimizle birlikte bize bu vatanı yurt yapan, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz hep beraber. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bugünleri unutmayacağız sevgili Eğirdirliler. Bugünleri unutmayacağız ki bir daha yaşanmasına engel olabilelim. Bir daha hiçbir kimse, hiçbir munsur bu milletin karşısına çıkıp da bu milletin seçtiği kişiyi, kişileri alaşağı edip kendi iktidarlarını kurma hevesi tebessümünde bulunmasınlar. Hatırlıyorsunuz bu haince olay başladığında Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlara inin emrini verir vermez, milyonlar su gibi meydanlara aktı. Bunu Dünya’da gördü, Türkiye’de ve çevredeki tüm hainler de gördü. İnşallah bu milletin azmi, bu milletin gayreti ile bu ülke daha ilerlere, daha güzelliklere ulaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu tüm devlet görevlilerinin özellikle illerde valilerin, ilçelerde kaymakamların ve özellikle ve özellikle tüm kamu görevlilerinin yanında olan milletimizin ki o gün gördük, polisimizin, dik duran polisimizin yanında kim vardı milletimiz vardı. Gururlandık, onurlandık, şeref duyduk. Bu milletin mensubu olduğumuz için bir kez daha şeref duyduk, onur duyduk. Bugün 15 Temmuz o hain kalkışmanın, darbe girişiminin yıl dönümü. Böyle bir etkinliği tertip ettik. Böyle bir etkinlikte hep beraber olalım, birlik ve beraberlik mesajları verelim istedik. Bugünü Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak, bu yıldan sonra da kutlamaya inşallah devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimini Çoluğumuza –çocuğumuza, gençliğimize bu günü unutturmayacağız. İnşallah hep beraber bu birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kaymakam Abdullah Akdaş konuşmalarını Bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hakikaten özverili bir şekilde çalıştılar. Özellikle Belediye Başkanımız, ilçe başkanlarımız ve Ece Ajansın yöneticisi Hilmi Bey özverili davrandılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum” diye tamamladı.

Başkan Şengöl; "MİLLETİN CAN DAMARI OLAN DİN'DEN VE HAYIRDAN

GİREREK ÜLKEYİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR"

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise konuşmasında " Çok değil, 1 yıl önce bu meydanda 15 temmuz akşamını yaşadık. Hepinizin bildiği gibi, Allah, İslam, Kur'an, Yurt, Hasenat, Yardım, bağış, Eğitim diyen gözü dış birlikçilerle işbirliği yaparak ülkenin demokratik olmayan usullerle yönetimine sahip olmak isteyenlerin olduğunu hep beraber gördük. İyi ki yine ordumuzun büyük bölümü, polisimiz, kamu kurumlarının büyük bölümü ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla halkımız sokaklara çıkarak bu kalkışmayı önlediler. İyi ki onlar vardı. Çok büyük acımız var 249 hemşerimiz şehit oldu, 2300 vatandaşımız gazi oldu ama en azından onunla ülkeyi yeniden demokratik düzende devam ettirmeyi sağladık. Herkes belli şartlara uymak şartıyla Ülkenin yönetimine sahip olabilir. Bunlar da siyasi partilere girerek, seçimlere katılarak ülkenin yönetimine sahip olabilir. Ama tabi onun kolay olmadığını bilenler toplumumuzun can damarlarına girerek, bir çoğumuzu, çok acı ama kandırdılar. Allah'tan aklımız başımıza erken geldi, gerekli müdahaleleri yaptık. Gazilerimizi

hayırla anıyoruz, Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bu Kurtuluş bayramında her zaman demokrasinin ve devletin yanında olcağız, bundan sonraki kutlamalarda da bu meydanlarda olacağız. Hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Gök: "1900'lü Yıllardaki Hesaplarla, 15 Temmuzdaki Hesapları Aynıydı "

Ak Parti İlçe Başkanı Veli, Gök ise konuşmasında " Ülkeler zaman zaman hem içeriden hem dışarıdan işbirlikçilerinin yapmış olduğu hareketlerle karşı karşıya gelebilirler. 1900'lü yıllarda Ülkemiz üzerine hangi hesaplar ve planlar yapılmış ise, o tarihte de içeriden ve dışarıdan hainlerin işbirliği ile nasıl karşı karşıya gelmiş isek, 15 Temmuz 2016 tarihinde de aynı şekilde hainlerle karşı karşıya gelinmiştir. Ancak bu asil millet ne zaman nerede nasıl bir duruş sergileyeceğini bilen ve bilincinde olan bir milletir. O günde tüm vatandaşlarımız üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bu güne kadar ülkemizin korunmasında kollanmasında emeği geçen şehit olan, gazi olan tüm büyüklerimizi saygı ile anıyoruz. Dünden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Siyasette görev alan artık hiç kimsenin kendi egolarını ülke menfaatleri önüne geçirme ve kullanma yetkisinin olmadığını görüyoruz. Ben katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi tekrar saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz yelken yarışmasında dereceye giren yelkencilerin ödül takdimi ve 15 Temmuzda şehit olan vatandaşlarımızın isimleri okunarak yoklamasının yapılması hep bir ağızdan yapılırken, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimin yaşandığı anların ekranlardan gösterimi, 15 Temmuz belgeseli gösterimi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kuruluna hitapları canlı yayınla izlendi. Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve sabah namazı programı ile pazar günü toplanılmak üzere son buldu.

Pazar Akşamı yine Eğirdir Hükümet meydanında düzenlenen programda İlahiler ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen müziklerin hep bir ağızdan söylenmesi ve 15 Temmuz şehitlerimiz, ve vatanımızın birlik ve beraberliği için dua edilmesi ile program son buldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü kutlama ve 15 Temmuz Şehitlerini anma programında 7'den 77'ye herkes demokrasi nöbeti tutarken, Hükümet meydanında Burak Dikbaş'ın yaptığı halkın tankı otomobili ise büyük ilgi gördü. Aynı zamanda kent meydanında 15 Temmuz Demokrasi kürsüsü kurularak, anı defteri oluşturuldu. Ayrıca Eğirdir kaymakamlığı tarafından kutlamalar boyunca limanda bulunan Su gösterisi şovu devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Balık ekmek, Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Lisesi Uygulama Oteli tarafından köfte ekmek ikramı, Eğirdir Belediyesi tarafından gece boyunca helva, su çay ikramı, Eğirdir Esnaflarının dondurma, çekirdek, Limonata, karpuz  ikramları olurken, Akdoğan Köyü Sakinleri tarafından da kavurma ve Mısır ikramı yapıldı. Eğirdir Kaymakamlığı tarafından da halka ücretsiz Tişört, şapka ve Bayrak dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap